Reclame voor Amsterdam in promo lancering Michelin Gids Nederland 2016

Maandag 7 december, in het DeLaMar Theater in Amsterdam, gebeurt het. Dan wordt de nieuwe Michelin (eet) Gids Nederland 2016 gelanceerd. Bijgaand een reclamefilmpje over de gids, waarin ook aandacht voor de hoofdstad. En uiteraard voor Gidsdirecteur Michael Ellis die de nieuwe sterren bekend gaat maken. Het is niet bekend waarom Michelin de stad Amsterdam verkiest boven Maastricht, waar

de gids de afgelopen drie jaar gepresenteerd werd, schreef de Amsterdamse krant Het Parool eerder dit jaar. Amsterdam Marketing is in ieder geval blij met de verhuizing. ‘Uiteraard is Amsterdam erg trots op het feit dat dit belangrijke culinaire event nu in de stad plaatsvindt. Wie weet zal de Michelin-organisatie vaker voor deze locatie gaan kiezen’, aldus Machteld Ligtvoet van Amsterdam Marketing geciteerd in het dagblad. Als gevolg van het drama in thuisland Frankrijk was het evenement kort uitgesteld. De is de presentatie van de Be-Lux gids uitgesteld van 16 november naar 14 december.

Michelin begon aan het begin van de vorige eeuw met de gids om chauffeurs de weg te wijzen in het aanbod van restaurants en hotels in Frankrijk. De eerste ster werd in 1926 geïntroduceerd, in de jaren dertig werden de tweede en derde ster toegevoegd. Sinds 2007 is er een rode gids met alleen Nederland als onderwerp, aldus Het Parool.

Lees ook:Gouden Loeki 2010: kiezen uit 10 spots/december
Lees ook:Ook NS/Nick & Simon, WNF en Ohra naar longlist Gouden Loeki 2012 (en het stemmen voor 5 finalisten kan beginnen)
Lees ook:Stem de vijf leukste spots naar eindstrijd Gouden Loeki
Lees ook:Hulphond, Specsavers, C1000 december-nominaties Gouden Loeki
Lees ook:Gouden Loeki 2010: Amstel, Mona en BCC genomineerd voor december

Eén reactie op “Reclame voor Amsterdam in promo lancering Michelin Gids Nederland 2016

  1. Hans van der Kooij

    De Nederlandse introductie is niet uitgesteld maar de presentatie van de Be-Lux gids is uitgesteld van 16 november naar 14 december.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.