Reclame René ‘Jumbo’ Froger debiliserend genoemd in strip Frank Pels

Frank Pels Rene Jumbo FrogerDe Opportunisten is de -in zijn eigen woorden- ‘ietwat baldadige speels-kritische striplog over reclame en media van reclameman Frank Pels. In 2009 werd hij door de branche vereniging VEA benoemd tot ‘Legend’ vanwege zijn bijdragen aan het reclamevak (zie persbericht in overlees). In deze recente strip neemt Pels de Jumbo/Froger/Donders-commercial op de hak. KLIK erop om te vergroten, waardoor de tekst goed leesbaar wordt.

Geüpload op 26 nov. 2009

Tijdens het VEA Legends Dinner op 25 november 2009 is Frank Pels in aanwezigheid van een groot aantal leden en oud-bestuurders van de VEA uitgeroepen tot VEA Legend.

Ralph Wisbrun, voorzitter VEA, is van mening dat Nederland veel te slordig omgaat met coryfeeën: Het reclamevak doet daar vaak nog een schepje bovenop. En dat geldt ook voor de reclamewereld, terwijl getalenteerde jonge reclamemensen graag leren van hun beroemde voorgangers. Daarom heeft de VEA de VEA legend.
Om mannen en vrouwen die er toe doen in ons vak een plek te geven, zodat wij ze nooit meer vergeten.

Frank Pels verdient die plek ten volle. Hij is de enige reclameman met een nummer1-hit. Zijn 15 miljoen mensen is niet meer weg te denken. Maar evenzo heeft hij televisieprogrammas bedacht, strips gemaakt en boeken geschreven. Hij is een man met een gouden pen, die al crossmediaal was voordat het woord bestond. Daarmee is hij meer dan terecht onze vijfde Legend.

 

Lees ook:Hans van Dijk van reclamebureau Skipintro VEA Legend
Lees ook:Reclamemaker Frank Pels is vijfde Legend van de VEA
Lees ook:Spot over Monte Scroppino-drankje schiet cartoonist Frank Pels in verkeerde keelgat
Lees ook:Strip reclameman Frank Pels over ‘kut Ryanair, kut campings en kut hotels’
Lees ook:Gil-spotje Hyundai afgekraakt in strip Frank Pels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.