Baan als reclamegezicht internetbedrijf Alice wellicht voorbij voor Mutassim Kaddafi-liefje/model Vannessa Hessler

Een Italiaans/Amerikaans model dreigt haar reclamebaan bij internetprovider Alice te verliezen omdat ze in een interview heeft toegegeven dat ze vier jaar lang de geliefde was van Mutassim Kaddafi. Vanessa Hessler (23) stelt bovendien dat de Kaddafi’s helemaal niet zo slecht waren als wel wordt gezegd, meldt onder meer De Telegraaf. Het model sprak in het interview van ’een gepassioneerde liefdesgeschiedenis’ met de zoon van de Libische dictator. Zowel Mutassim als Muammar Kaddafi werd ruim een week

geleden gedood, maar de blondine „kan nog steeds niet geloven dat dat waar is”. Hessels uitlatingen zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij het Spaanse Telefónica, waarvoor zij in reclames figureert wat betreft hun van origine Italiaanse telecommerk Alice (dat overigens in Nederland, waar Messler ook in de campagne te zien was, niet succesvol was). Het bedrijf onderzoekt of zij nog wel in dienst kan blijven. Dat Mutassim een voorliefde voor blonde modellen had, was al bekend. Zo had een Nederlandse ex-model een affaire met hem.

Site M&B meldt dat het interview met model/actrice Vanessa Hessler met de op 20 october gedode Mutassim staat in het nog te verschijnen Italiaanse magazine Diva e Donna.

‘It was a passionate story, we were together for four years,’ the 23-year-old Italian American said in the interview, which is to appear in the magazine’s November 1 issue.

‘I don’t want to think about the fact that it is true,’ Hessler said of Mutassim’s death. She said the Gaddafi family had not been portrayed accurately, and she had met ‘normal people’ among them.

‘We – France and Britain – financed the rebels. The people don’t know what they are doing,’ Hessler added in the interview.

Telefonica expected Hessler to distance herself from the comments, spokesman Albert Fetsch told dpa on Sunday.

He stressed that the model’s private comments bore no relation to Telefonica’s position, and said the company was ‘checking’ whether she could continue to be employed by them.

Hessler graces posters and billboards across Germany, in a short red dress, encouraging consumers to switch their telephone and internet contracts to service provider Alice.

She also acted in the 2008 film Asterix at the Olympic Games, and is a familiar face on Italian television.

Lees ook:Brad Pitt door telecommer Alice gestrikt voor serie tv-commercials
Lees ook:Sexy Madonna aan de afwas voor reclame Dolce & Gabanna
Lees ook:Reclametrailer Woody Allen’s To Rome With Love
Lees ook:Disney’s Alice in Wonderland met Johnny Depp: de reclametrailer
Lees ook:Vrolijk Amerikaans gezin maakt muziekmachine Coca-Cola

2 reacties op “Baan als reclamegezicht internetbedrijf Alice wellicht voorbij voor Mutassim Kaddafi-liefje/model Vannessa Hessler

  1. jacqueline

    dat domme blondjes toch bestaan zie je wel, bah alles doen die voor de poen, zelfs met een kadaffi

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redactie, Michael

    UPDATE: De 23-jarige Amerikaans-Italiaanse Vanessa Hessler, bekend van onder meer de Alice-reclame, is door het bedrijf per direct ontslagen vanwege haar voormalige relatie met Mutassim Kaddafi, meldt o.m. De Telegraaf vanavond. De woordvoerder van Alice zegt dat alle afbeeldingen van Hessler met onmiddelijke ingang worden verwijderd van websites en winkels. “Want ze heeft zichzelf niet gedistantieerd van haar uitlatingen.”
    Een manager van Hessler’s modellenbureau zegt in een reactie dat haar uitlatingen gedaan zijn op een moment dat ze nog geschokt was over de dood van haar voormalige geliefde. Volgens het bureau had ze niets te maken met de vader van Mutassim en hebben haar uitlatingen geen negatieve gevolgen voor moederbedrijf Telefonica.
    Het merk Alice wordt overigens in de komende maanden vervangen door O2.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.