Timing kan geen toeval zijn: Shell-advertentie verklaart liefde aan aardgas

Terwijl bijna inzit over de kernenergieramp in Japan en de discussie over het nut van kernenergie ook in Nederland oplaait verschijnt er ineens -maar misschien heb ik ‘m eerder gemist- een advertentie in de krant van Shell. Een inhaker, lijkt het. Over aardgas, dat zo ”betrouwbaar is als brandstof” en zo relatief goedkoop en schoon ook nog. Toeval bestaat niet, toch? In de Let’s go-advertentie achterop de Volkskrant vandaag wordt kernenergie wel genoemd, overigens. Zo: ”In die toekomst komt energie in toenemende mate uit een mix van bronnen: zon, wind, biobrandstof, kernenergie en fossiele brandstoffen.” Lees over Shell’s liefde voor aardgas in de overlees.De tekst onderin de Let’s go-advertentie van Shell vandaag. Duidelijke taal.

”We staan met z’n allen voor een enorme uitdaging de komende decennia. De wereldwijde energie-behoefte zal verdubbelen en tegelijk is er de noodzaak om de uitstoot van CO2 te halveren. Dat vraagt om een nieuwe kijk op energie. In de toekomst komt energie in toenemende mate uit een mix van bronnen: zon, wind, biobrandstof, kernenergie en fossiele brandstoffen.

”Een belangrijk deel van die mix -aardgas- zit in de grond van Groningen en is de schoonste fossiele brandstof ter wereld. Een aardgascentrale stoot de helft minder CO2 uit dan een moderne kolencentrale. De kosten liggen bovendien aanmerkelijk lager. Het is een betrouwbare brandstof. Flexibel genoeg om onregelmatige leveranties van andere bronnen op te vangen. En er is de komende honderd tot honderdvijftig jaar voldoende aanwezig. Kortom, aardgas gaat -als het aan Shell ligt- een belangrijke bijdrage leveren aan onze energietoekomst.

”Met aardgas staat een schonere, betaalbare bron ter beschikking die de wereld van energie kan voorzien. En die de CO2-uitstoot verder kan verminderen. Laten we samen zorgen dat we er zo lang mogelijk plezier van hebben door er zo zorgvuldig en zuinig mogelijk mee om te gaan. Let’s go. www.shell.nl/letsgo.”

PS Mijn vragen zijn wel, na die laatste alinea: gaan ‘we’ er nu niet zorgvuldig en zuinig genoeg mee om? En: kunnen we de rest van het Groningse aardgas niet beter bestemmen voor interne consumptie – of vallen die exportcontracten voor de lange termijn definitief niet open te breken?

Lees ook:Van zuiniger rijden een uitdaging maken meldt Shell over Eco Marathon
Lees ook:Inhaker: Eneco windt zich op over Dag van de Duurzaamheid
Lees ook:Commerciële bijlage over techniekonderwijs ‘Makers van de toekomst’ aangeboden door Shell
Lees ook:Reclame voor chocola kopen gemaakt door …Shell
Lees ook:Tango valt impliciteit Shell Premium aan in advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.