Minister lost startschot voor OV-chipkaartcampagne

Allang aangekondigd, maar we kunnen niet achterblijven. Want: weer een campagne! Het Nederlandse publiek wordt vanaf nu ''grootschalig geïnformeerd'' over de komst van de OV-chipkaart, het nieuwe vervoer- en betaalbewijs in het openbaar vervoer. Minister Karla Peijs heeft vandaag het startschot gelost voor een meerjarige landelijke publieks- campagne, die controversieel is. Geleidelijk zullen de strippenkaart en papieren treinkaartje

plaatsmaken voor de OV-chipkaart. De campagne bestaat uit radio- en televisiespots (oh, zo makkelijk een lantaarnpaal (foto), een waterkraan en een afstandbediening van de tv, net zo makkelijk als…) van Postbus 51 ; folders; posters en advertenties in landelijke dagbladen en op internet.

Met de campagne wordt een volgende stap gezet in de landelijke introductie van de OV-chipkaart. Deze wordt stapsgewijs ingevoerd in Nederland. Nu al is het mogelijk om in de regio Rotterdam en Amsterdam te reizen met de OV-chipkaart. Op andere plaatsen in het land worden voorbereidingen getroffen om reizen met de OV-chipkaart mogelijk te maken. Omdat er gedurende de komende periode voor steeds meer mensen zichtbaar wordt dat er aan de OV-chipkaart wordt gewerkt, is de landelijke publiekscampagne gestart, die twee jaar zal lopen.

Lees ook:De verplicht ‘vanaf 9 juli met OV-chipkaart inchecken’ advertentie NS
Lees ook:Dág strippenkaart!-advertentie van OV-chipkaart regio A’dam
Lees ook:ChristenUnie wil campagne OV-chipkaart uitstellen
Lees ook:Los treinkaartje kopen mogelijk zegt advertentie NS
Lees ook:Advertentie NS met reisinfo tijdens Nuclear Summit

Eén reactie op “Minister lost startschot voor OV-chipkaartcampagne

  1. Jos van Liempd

    Karla Peijs, was dat niet die mevrouw die ‘szondags het vlees kwam aansnijden?
    Wat heeft die het druk gehad met ruiten wissen, startschoten geven en andere photo-ops. Wedden dat voor die chipkaart net als voor de HSL zal blijken dat ze te weinig treinen hebben?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.