Verbod op gratis plastic tassen ook in buitenreclame gemeld

Een eigen tas, beter voor het milieu‘, staat er in de kleinere lettertjes onderaan deze buitenreclame-uiting deze week (KLIK erop om te vergroten). Per deze week moet je dus betalen voor plastic tasjes in de winkel, richtprijs 25 cent, zegt de overheid. Doel is om zwerfvuil op straat en in zee tegen te gaan en verspilling van grondstoffen te voorkomen. Nederland voldoet met het verbod op gratis plastic tassen aan een Europese verplichting. Volgens dagblad Metro vandaag is de handhaving nog niet streng. Winkeliers riskeren een ‘tik op de vingers’ van inspecteurs en bij herhaling is een boete mogelijk. Het blad maakte een rondje langs grote retailers. Zo zijn ze bij Zara gratis,maar wel van papier. V&D rekent naar gelang van grootte 10 of 25 cent, bij Dolcis kosten ze 20 cent, H&M rekent 10 cent en de Hema 10 of 25 cent. River Island is overgestapt op een gratis papieren zak. Wel in de oud papierbak gooien, als je ‘m kwijt wil .  ”De kleine dunne plastic zakjes van de Action, waar voorheen een hele berg van voor het grijpen lag, kosten nu 3 cent.” Zeeman rekent 5 cent, maar biedt ook een statiegeld tas aan voor 1 euro, die je wel weer terug mag brengen in ruil voor een euro. AH en bij voorbeeld Marqt ontbreken in de opsomming van Metro.

Lees ook:Hema zet ‘beste middel tegen schaatskoorts’ in de reclame
Lees ook:Toeval natuurlijk, dat logo Hema op dat van v/h V&D lijkt
Lees ook:Dirk maakt reclame voor ‘laagste prepaid beltarieven’ van NL
Lees ook:Pechhulp gaat in de reclame bij Hema, de autoverzekeraar
Lees ook:Nieuw initiatief: brieven gratis versturen dankzij reclame erop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.