Archief: 2012

Jay-Z’s reclame voor Powermat en Duracell’s Jay-Z reclame

Never be powerless.” Voor een commercial voor de Duracell Powermat, een plaatje dat mobiele telefoons draadloos oplaadt, is  Jay-Z eerder dit jaar ingeschakeld. Hij kon optreden, en zo maakt het bedrijf weer reclame voor hem,  in zijn 40/40 Club in New York. Hij krijgt er toevallig ook een telefoontje van zijn vrouw Beyoncé. “I believe in the future of wireless energy and I believe that Duracell Powermat is the company to bring on the revolution,” aldus Jay-Z in een persbericht. Nuttig, zo’n reclameman aan ‘t werk voor je: everybody happy. Bron: HipHopDX.

Opa, doe het nog één keertje voor me, in het Widerøe-spotje

‘All over Norway, all of the time.’ Is de vertaalde slogan van de Noorse nationale luchtvaartmaatschappij . Jongetje wil heel erg graag dat opa nog één keer dat trucje uithaalt met dat vliegtuigje… De eenvoudige maar erg leuke commercial werd gemaakt door reclamebureau McCann Oslo en de regie was van Marius Holst. En de muziek was de prachtsong Youth van Elena Tonra van de band Daughter. Een van de tien favorieten van 2012 van vaksite van het Amerikaanse Adweek, via de Volkskrant ( de rest hebben we bijna allemaal al op Reclamewereld laten zien in de loop van dit jaar, en daar ben ik best een beetje trots op).

‘Woningmakelaars van het Jaar 2012′ gefeliciteerd

Of dit de enige verkiezing op dat gebied was dit jaar weet ik niet, maar in de advertentie ‘Woningmakelaars van het Jaar 2012‘ worden in ieder geval alvast drie makelaarskantoren in Den Haag/Rotterdam, Groningen en Zeist gefeliciteerd. Oost West Makelaars, Schouten & Van der Giezen en Woningadviseurs, respectievelijk. Goeie makelaars help ik graag in ‘t zonnetje zetten, vooral in deze ellendige huizenmarkt (behalve voor kopers dan). De onderscheiding is een initiatief van vakmedia Vastgoed en mede mogelijk gemaakt door huizensite Jaap.nl. Voort wordt-ie ondersteund door VBO Makelaar, NVM (Ned. Ver. van Makelaars) en Vastgoedpro, blijkt uit de advertentie vrijdag in De Telegraaf. KLIK erop om te vergroten, waardoor de tekst goed leesbaar wordt.

 

De garage moet schoon uitgeruimd voor de Toyota Auris

Niet dat-ie zó groot is hoor. Maar wel ‘groter dan ooit.’ Meldt Toyota vandaag op deze laatste dag van het jaar, in een leuke advertentie onder meer de Volkskrant en de wakkere krant. Geen oud/nieuw-inhaker dus. De Auris is er eentje om zuinig op te zijn en uiteraard is de auto ook zuinig voor eigenaren, schrijven de reclamemakers van Launched in de tekst. Zeker als je kiest voor een Auris Hybrid, in Nederland geïmporteerd door Louwman & Parqui.

Kia wenst voorspoedige garantiejaren tot en met 2019

Inhaker van Kia in de krant vandaag, geinig. Komt dus standaard met 7 jaar garantie. Omvat kennelijk alle modellen. Aantrekkelijk dus, al heb ik wel heel wat berichten gezien van eigenaren die vonden dat die garantieperiode weliswaar heel lang is, maar niet zo uitgebreid als ze hadden verwacht (of hadden gehoopt). Dus let op de kleine lettertjes. De advertentie stond in De Telegraaf vandaag, op een halve pagina.

 

Lekker doorfeesten en KPN een WensApp laten versturen

Met de KPN WensApp verstuur je automatisch nieuwjaarwensen op een ‘spectaculaire manier’ naar je Facebook-vrienden, ‘zodat jij lekker door kunt feesten.” Aldus de telecommer. Typ je wens in, selecteer de vrienden naar wie je de wens wilt sturen, en je wens wordt op 1 januari automatisch verstuurd. ”Zodat je lekker brak in je bed kunt blijven liggen,” zegt bron Verse Reclame, die zelf kennelijk liever uitrust op 1/1 dan doorfeest ;-) . ”De wens ziet eruit alsof je hem zelf hebt gefilmd. Nice! En een stuk leuker dan de gratis-sms-actie van vorig jaar.”

 

Vijf wereldhits in vakantie-spotje modehuis Marks & Spencer

Heel kort: vijf scenes, vijf songs, te beginnen met Rod Stewart. In de vakantie-commercial van het beroemde Engelse modehuis Marks & Spencer worden de verkoopcategorieën achter elkaar afgebeeld in een muziek-stijl video. Leuk gedaan. Volgens site The Inspiration Room is een van de swingers jongetje Seb White, die aan een Downs-syndroon lijdt (beeld bijgaand). Hij werd ervoor uitgekozen nadat zijn moeder via M&S’ Facebook pagina had gevraagd of Seb een keer in een reclame mocht, waarin daarin verschijnen kinderen als hij zelden of nooit. Ook leuk. Via online is er nog veel meer te zien over het maken van de commercial en de genoemde producten. The Greatest Hits This Christmas-campagne is gemaakt door reclamebureau RKCR/Y&R London.

 

Miljoen Moeders boos om spotjes met walrus en loodgieters

One Million Moms, de actiegroep in de VS die kinderen wil beschermen tegen verderfelijke invloeden, is boos vanwege deze twee commercials. ”Dat is inderdaad een redelijk overspannen clubje. Wat me meer zorgen baart is de grenzeloze irrelevantie die de reclamebureaus aangrijpen om aandacht te genereren.” Zei eerder dit jaar Richard Hugen van The Next Level. In de Skittles-commercial is te zien hoe een enorme walrus op een bank met een blondine zit te zoenen. Tot dusver hebben de acties

Wel bier, geen keuken: pop-up reclame-restaurant Bavaria

Zou Hugh Hefner ‘m komen openen? ;-) Bierbrouwer Bavaria opent half februari samen met Thuisbezorgd.nl slechts vier dagen lang een tijdelijk, zogeheten ‘pop-up’ restaurant in Amsterdam, op de kop van het Java-eiland. Mooie publiciteitsstunt, benieuwd wie dát heeft bedacht. De eetgelegenheid mist een keuken. Gerechten worden over een ‘scooterlane’ bezorgd. Op de speciaal aangelegde baan rijden de bezorgscooters af en aan om gezelschappen tegelijkertijd van eenieders maaltijd te voorzien. Gasten kunnen in een ontspannen restaurantsetting een keuze maken uit een menu samengesteld op basis van de best gewaardeerde Thuisbezorgd-restaurants. ”Met dit initiatief wordt het voor het eerst mogelijk om tegelijkertijd te