Archief: september 2011

Boodschap voor Facebook-oprichter Mark Zuckerberg van nieuwe Scheepvaartmuseum in Amsterdam

And Mark, don’t forget to like us.” Bijgaand in het Engels een ”special Seamail” voor Mark Zuckerberg van het Dutch National Maritime Museum om haar gloednieuwe Facebook-pagina aan te kondigen.Mark, did you know there would not have been Facebook without the Dutch?” Duurt wat lang, maar aardig bedacht. Het vernieuwde Scheepvaartmuseum gaat zondag 2 oktober open, na een renovatie van vier jaar (en nodigt Facebook-oprichter Zuckerberg en partner uiteraard uit voor een bezoek aan Amsterdam en het museum). De campagne werd gemaakt door reclamebureau One big thing. Bron: tweet DesmondDemian.

Arme Floor en Gijs. Horace Cohen-ongein van Domino’s Pizza

‘For real…’ Nou, hier dat spotje dan van Domino’s Pizza voor de Deluxe-versie waarin Horace Cohen onverwacht bij echte mensen aanbelt met een fantastische prijs. Wat een ongein. Ik vind ‘m dus helemaal niet grappig, maar dat zal wel aan mij liggen. De arme mensen denken een miljoenenprijs te hebben gewonnen in een loterij in plaats van de geweldige prijs van €3,95 voor een Deluxe Pizza. Hier nog zo’n leuke, ahum, en hier nog een, als je er nog geen genoeg van kan krijgen. De eerdere spotjes vond ik ook al weinig aan, maar deze bouwvakkerspot daarvoor was natuurlijk eenmalig geweldig; grote klasse. What happened? Is die goeie communicatieman bij Domino’s soms een tijd geleden gestikt in een pizza?

Van Persie scoort in reclamefilmpje FIFA 12-spel iPad/iPhone

Featuring over 22 officially licensed leagues, 500 licensed teams and more than 15,000 players.” Te bewonderen zijn natuurlijk de beste internationele spelers, in EA’s FIFA 12 dat nu beschikbaar is voor iPad en, een eenvoudiger versie, iPhone. ”It looks like an awesome soccer game with loads of features to keep fans of the FIFA franchise entertained for a long time,” meldt TiPb over het prijzige spelletje. Bij YouTube-filmpje zijn ook veel meer details te zien. Op de video scoort een duidelijk herkenbare Robin van Persie van Arsenal een doelpunt.

Kolibrie als ‘perfecte metafoor’ in reclame voor Audi A6 Avant

The Audi bird is a perfect metaphor for the new Audi A6 Avant‘s ultra-lightweight construction, offering drivers a more agile and efficient performance.” Nou, weet je wat, ik laat de rest van het persbericht van Audi gewoon in het Engels staan. Zo overdreven, vergezocht, dit soort pr-teksten voor een auto(spotje). ”Flying nimbly through a surreal landscape populated with trees, flowers and fauna made from petrol pumps, road signs and traffic cones, the metal-framed bird boasts design elements that echo

De basketballer als stierenvechter: Adidas-spot Derrick Rose

The Bull” heet deze opmerkelijke commercial van Adidas, met in de hoofdrol de bekende Amerikaanse basketballer Derrick Rose van de Chicago Bulls, die op een wel heel aparte manier reclame maakt voor de adiZero Rose 2-basketbalschoen. De locatie is Madrid waar Rose het gevecht met Spaanse matadoren aangaat. De commercial werd gemaakt door reclamebureau 180 Los Angeles en de muziek is een customized track van AraabMUZIK, meldt site TIR.

Crèche voor mannen als nieuwste reclametrekker van IKEA

Haha, mooie reactie op dit ‘Manland‘-filmpje uit Australië, waarin IKEA reclame maakt voor een crèche voor mannen, als een leuke stunt onlangs voor vaderdag Down Under: ”If we had a womenland at the pub, hell would break loose and we’d be called sexist,” roept Kerhuz op YouTube. Ook aardig: ”Personally, I don’t think most men hate shopping… They just hate shopping with someone always telling them what to do/buy/not buy. I see men shopping alone all the time, and they don’t look miserable at all.” Meent Nero50Z.

Erg leuke mini-docu over Vodafone’s Grand Prix van Roggel

In deze korte film -een mini-docu van 12 minuten- over de Grand Prix van Roggel gaat Vodafone op zoek naar de snelsten van Roggel om te zien of het rustieke dorp klaar is voor de snelheid van Vodafone Thuis via glasvezel. Hoe bereiden de Roggelnaren zich voor op de komst van F1-racer Jenson Button? Wie zullen met hem de strijd aan gaan? Is Roggel er klaar voor? Wordt gepresenteerd door Vodafone Thuis en Gemeente Leudal. Zou dat Limburgese dorpje alleen gekozen zijn vanwege die nare naam? Op een buitenlands blog lees ik dat het verantwoordelijke reclameburfeau Achtung is, de docu werd geregisseerd door Andreas Pasvantis. Erg leuk. Samenvatting race/show hier.

Reclamezuil met oplaadfunctie voor elektrisch vervoer

Energiebedrijf Eneco en stadsmeubelexploitant JCDecaux namen onlangs een nieuw type informatiezuil in gebruik op het Rembrandtplein in Amsterdam. Deze zuil is voorzien van een oplaadpunt voor elektrische fiets en, brommers en scooters. Consumenten met een de OV-chipkaart of andere RFID-pas kunnen hun elektrische vervoersmiddel hiermee gratis opladen. Als de pilot slaagt, kan de stad worden voorzien van vele nieuwe oplaadpunten die geen extra ruimte innemen, meldt CommunicatieNieuws. De unieke reclamezuil die al die functies combineert heet NRGSPOT en vormt een antwoord op de opkomst van elektrisch vervoer, dus een toenemende vraag naar oplaadpunten in de hoofdstad. ”JCDecaux en Eneco onderzoeken op dit moment of in een volgende generatie NRGSPOTS ook oplaadpunten voor auto’s kunnen worden verwerkt.”

Stichting Reclame Code voegt toe aan Checksrc: nu ook stapsgewijs nagaan wanneer reclame eerlijk/oneerlijk is

Een toevoeging. Onlangs lanceerde de Stichting Reclame Code (SRC) de website www.checksrc.nl, waar de reclamemaker stapsgewijs nagaan of zijn concept reclame-uiting voldoet aan de regels van de Nederlandse Reclame Code (NRC). Op deze website is nu ook uitgebreide informatie te vinden over een onderwerp waar de Reclame Code Commissie (RCC) veel mee te maken heeft: Wanneer is sprake van (on)eerlijke reclame? ”Verreweg het grootste aantal klachten dat de RCC  ontvangt, is afkomstig van consumenten die vinden dat zij door een reclame onjuist zijn voorgelicht, waardoor zij zich misleid voelen. Dergelijke klachten vallen onder het begrip oneerlijke reclame.” Aldus een persbericht van de SRC vandaag.

Stemmen op publieksprijs Beste Radio-commercial van 2011: Pearle, Cup-a-Soup, Unox, WWF en Ohra op shortlist

Wie is de winnaar van de RAB Radio Awards Publieksprijs? Op 6 oktober weten we het, dan is de feestelijke uitreiking van de Awards. ”De radio zoekt stemmen! Jouw stem!Beluister de zes genomineerde radiocom mercials -van Pearle, Cup-a-Soup, Unox, WWF/WNF, Gazelle en Ohra (klik op afbeelding beneden om te vergroten)- en stem op jouw favoriet. Dezer dagen is er ook een radio-campagne te horen die ook stemmers oproept. Als je stemt maak je kans op een leuke prijs. Deze zes genomineerden zijn door een consumentenpanel gekozen in de beste commercial van de maand verkiezingen, aldus het Radio Advies Bureau van de publieke- en commerciële omroepen.