Archief: 2011

Ambulancewagen veranderd in legerhumvee voor SIRE-uiting

Over de nieuwe SIRE-campagne die vorige week van start ging hebben we al uitgebreid melding gemaakt op Reclamewereld.blog.nl. Zie ook hier. Ook deze uiting als onderdeel van de Handen af van onze hulpverleners-campagne, met een Amerikaans legervoertuig, de Humvee,  gecamoufleerd als een Nederlands ambulancevoertuig -of andersom haha- moesten we om redenen van ruimte noodgedwongen klein zien, toen. ‘Hoe ver moet het komen?‘ Daarom nu, op Oudejaarsdag, een zo groot mogelijke versie, en in de juiste kleuren (tekst in overlees). Dat het voor iedereen een fijn en, op het lawaai na, rustig en vreedzaam uiteinde mag worden.

KPN kondigt gratis sms-en tot 23.00 uur aan in advertentie

Particuliere KPN klanten -dus niet klanten met een zakelijk abonnement- mogen vandaag onbeperkt gratis sms-en tot 23.00 uur vanavond. Dus er komen heel wat nieuwjaarswensen, inclusief heel wat onverwachte, wat vroeg aan dit jaar. Maar, never mind, leuke actie (en geestige inhaker -klik erop om wat te vergroten- vandaag in de krant). Site Verse Reclame is minder te spreken over deze actie. Je wilt je berichten natuurlijk vooral sturen na twaalven vannacht, zegt Gonnie Spijkstra. ”Was een actie ’12 gratis smsjes tussen 00.00 tot 12.00 uur op 1 januari 2012′ niet sympathieker geweest?”

Mooi 2012 voor bedrijven met groene voornemens (wenst Eneco)

Energieleverancier Eneco wenst niet iedereen en zeker niet alle bedrijven een mooi 2012, het jaar waarin ze weer voor duurzaam gaan. Wel negen verschillende bedrijven en organisaties (zie overlees), die in de advertentie in de krant vandaag worden genoemd. ”Wij wensen deze bedrijven duurzaam succes voor 2012. En we hopen dat ze veel andere duurzame ondernemers inspireren.” Oja, aan het eind van de tekst wensen ze iedereen het allerbeste voor 2012. Gelukkig maar ;-) .

Reclamecode Alcoholhoudende dranken geldt ook voor digitale marketing en sociale media als Facebook en Twitter

De nieuwe reclamecode voor Alcoholhoudende dranken die op 1 januari in werking treedt, heeft ook betrekking op digitale marketing en social media. Zo worden voorwaarden gesteld aan het reclamegebruik op Facebook en Twitter, meldt vaksite Emerce vandaag. Op 1 januari treedt de nieuwe Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken in werking. De belangrijkste wijziging is een nieuw artikel over digitale marketing en sociale media (artikel 24, zie Pdf) met extra voorwaarden waaraan reclame-uitingen moeten voldoen. Zo is het niet toegestaan dat content wordt ontvangen door personen die jonger zijn dan 18 jaar.

Dirt Devil – Exorcist is heel eng spotje met stofzuiger-reclame

What an excellent day for an exorcism.’ Dit heel enge ‘Dirt Devil – Exorcist‘-spotje van langer dan een minuut kwam onlangs langs tijdens de Gouden Loeki-uitreiking en heb ‘m gelukkig kunnen achterhalen. Was wel ff zoeken. Zo’n spotje moet natuurlijk ook op Reclamewereld.blog te zien zijn. Het stofzuigermerk is Dirt Devil, het product Centrino Cleancontrol. Geen idee alleen welk reclamebureau ‘m heeft gemaakt.

Onthuld op advertentiepagina: Telegraaf trakteert abonnees

Huh? Is De Telegraaf jarig? Komt er een feest aan, begin volgend jaar? Niets van dat alles, maar de wakkere krant heeft besloten -en daar komt geen rijmpje aan te pas- om al haar abonnees te gaan trakteren. Dat wordt vandaag in bijgaande paginagrote advertentie aangekondigd. En de reden om dat te doen klinkt niet erg solide, want ‘zomaar’ wat terugdoen ‘omdat u abonnee bent.’ Misschien, gok ik, wantrouwend als altijd, om abonnees vast te houden als de acceptgiro’s volgend jaar weer in de bus vallen? En losse kopers te verleiden? Enfin, prima actie natuurlijk van De Telegraaf en slimmer dan een abokorting. Ik hoop dat die traktaties inderdaad leuk zijn, al zijn ze dan gratis.  In 2012 ontvangen abo’s 26 keer wat, kan ook een exclusief voordeeltje zijn, of iets handigs of lekkers, vermoedelijk steeds aangekondigd in een zaterdag editie. ”In de krant van morgen lichten we alvast een tipje van de sluier op.” Ben benieuwd.

Stand-in of Tom Cruise zèlf? Mission Impossible in Dubai

Tom Cruise op grote hoogte in Dubai. ”In het kader van de marketing voor Mission Impossible 4 verschijnt een reclameclip waarin het waarachtig lijkt of de Scientology-icoon zelf aan een touwtje hangt buiten de Burj Khalifa, het hoogste gebouw van de wereld (830 m). Of gebruiken ze voor de ‘Making Of’ tegenwoordig ook stand-ins? Schijft Herbert Blankesteijn op zijn blog Videovolt. Maar hij kopt zijn bericht wel: Tom Cruise heeft ballen. Meer clips hier en hier. Onder de verlengde reclametrailer van de film met heel veel ruimte voor sponsor BMW. En hier de officiële trailer.

Ziggo maakt reclame voor Apple App om gratis tv te kijken

Zo, een enorme oranje pagina in de kranten vandaag, van telecommer Ziggo. Nou eens niet voor snel internet, maar voor de gratis verkrijgbare Ziggo TV App van de Apple Store om overal in en om het huis live tv te kunnen kijken. Met een grote MAAR: je moet wel over een internet- verbinding van Ziggo beschikken, anders gaat het feestje, want dat is het toch mijns inziens, niet door. Maakt het overstappen wel heel verleidelijk.

Top 10-spotjes met celebs zoals geselecteerd door GB-site

Ook voor de Engelse reclamesite Campaignlive is het de tijd van lijstjes. Zo hebben ze onder meer een Top 10 voor de beste commercials met celebrities, ‘celebs’ korten wij dat geloof ik af, samengesteld. Nogal erg Brits georiënteerd, maar we onderscheiden toch ook bij ons bekende mensen als David Beckham, Jean Claude van Damme en Gordon ‘Fuck’ Ramsay. Die we natuurlijk alle drie al op Reclamewereld.blog.nl hebben laten zien dit jaar, maar dat waren we natuurlijk ook aan onze stand verplicht. Zie ze alle tien door door te klikken naar de site van Campaignlive.

Emirates laat Boeing in 30 sec. een ’777′ voor haar bouwen

It’s the aircraft of tomorrow, arriving, slightly, ahead of schedule.” Grapt de stem achter deze erg aardige commercial voor Emirates Airlines, bestemd voor de Amerikaanse markt. Gemaakt in de VS, het land waar de luchtvaartmaatschappij weer een groot aantal kisten van type 777 heeft besteld, die in net even wat langer dan 30 seconden worden gemaakt. Al vloog ik meer dan tien jaar geleden al naar de VS met met die zg ‘aircraft of tomorrow.’ De commercial werd knap gemaakt door reclamebureau Strawberry Frog in New York, maar geregisseerd, interessant, door een Belgische, Lieven Van Baelen van productiebureau Czar in  Brussel, meldt The Inspiration Room. PS En ik mag toch hopen dat de luchtvaartmaatschappij uit Dubai in Business Class ook andere drankjes serveert dan water ;-) .