Archief: juli 2007

Gorbi, gefotografeerd door Leibovitz, in campagne van Louis Vuitton

De gewezen -en laatste- president van de Sovjet Unie, Mikhail S. Gorbachev (1931), duikt ineens op in een nieuwe campagne voor de tassen, koffers en reisaccessoires van het peperdure Franse merk Louis Vuitton. Ook beroemdheden als André Agassi/Steffi Graf en Catherine Deneuve verschijnen in de campagne, gefotografeerd door nóg een beroemdheid, Annie Leibovitz. De New York Times merkt op dat Gorbi zich helemaal niet thuisvoelt daar achterin die auto. En dan, heel erg geestig: ''He is holding on to a door handle, as if the bag contained polonium 210.'' De NYT herinnert ook nog even aan de commercial die Gorbi een jaar of tien geleden maakte voor Pizza Hut (bijgaand), ''algemeen aanvaard als een dieptepunt in zijn carriëre.'' Ter info, Wikipedia over Gorbachev: ''His attempts at reform helped end the Cold War, and also ended the political supremacy of the Communist Party of the Soviet Union (CPSU) and dissolved the Soviet Union.'' Kennelijk kan de Russiche Nobel Vredesprijswinnaar (1990) de reclamecentjes nu ook weer goed gebruiken. 

 

Nieuwste Mars-reclame: repen met Feel Good, Enjoy, Good Luck erop

De zoektocht naar leven op Mars moet nog beginnen met de Phoenix, maar in Veghel, bij dat andere Mars, is de zoektocht al begonnen. Naar leven in de mens, welteverstaan. De Amerikaanse snoepfabrikant gaat de merknaam op de verpakkin g twee maanden lang vervangen door een positieve boodschap, wat toch een opmerkelijke actie mag heten. ''Hiermee wil het bedrijf Nederlanders positieve energie geven'', melden diverse media. En de Nederlandse consument is al bijna de meest optimische van Europa, volgens onderzoek van het CBS… Op de repen komen teksten als 'Good luck,' 'Enjoy' en 'Happy'. De repen zijn niet alleen bedoeld om zelf op te eten, maar ook om weg te geven en op die manier iemand blij te maken. Basis is de huidige campagne: 'Mars geeft je energie'.

Alonso, Hamilton en Häkkinen in ‘race’-commercial Mercedes-Benz

Racing is a state of mind. MF's Viral Friday-rubriek signaleert 'n aardige commercial van de Duitse autofabrikant Mercedes-Benz met drie coureurs van het McLaren-Mercedes team: tweevoudig wereldkam- pioen Fernando Alonso, wonderboy Lewis Hamilton en oud gediende Mika Häkkinen. In het filmpje spot staat de rivaliteit tussen Alonso en Hamilton centraal. The 'toepasselijke song ''Anything you can do, I can do better'' (Irving Berlin) komt oorspronkelijk uit de musical/film Annie Get Your Gun. Zie ook de Behind the scene- en de Making of-video's.

Bondd biedt gratis telefoneren in ruil voor reclame op je pc

Gratis bellen in ruil voor reclame op je pc-beeldscherm: het is al eerder geprobeerd en mislukt. Toch denkt het Amsterdamse telecom- bedrijf Bondd.nl dat er een markt voor is. Bel- lers gebruiken hun eigen telefoonnummer. Dit vullen ze in op het beeldscherm, samen met het nummer dat gebeld wordt. De centrale computer van Bondd legt volautomatisch het contact. Speciale software, zoals bij Skype, is niet nodig, evenmin als extra apparatuur. ''Na- deel is dat de pc aan moet staan. En dat je tegen reclame moet kunnen,'' aldus Het Parool. Beperkingen zijn er ook.

Deel opbrengst naar goed doel: Absolute New Orleans gelanceerd

Wodkamerk Absolut wil niet alleen de wereld verbeteren (zie HIER en HIER) met zijn nieuwe reclamecampagne, maar doet er in het echt ook nog wat aan. Voor 't eerst ooit heeft 't Zweedse alcoholmerk een wodka met een smaakje ontwikkeld, genoemd naar een stad: Absolut New Orleans. Meldt Beyond Madison Avenue. Een deel van de verkoop- opbrengst gaat naar vijf goede doelen aan de Amerikaanse golfkust, waar de steden nog lang niet hersteld zijn van de dramatische over-stromingen. Wat een knappe marke- ting/reclamestunt! Absolute New Orleans komt in een beperkte oplage op de markt in de VS voor 19 dollar per stuk. Hoeveel er daarvan naar die goede doelen gaat is niet bekend. En, uh, de smaak? Het blog schrijft: ''The bold elixir offers a pump of mango, jazzed up with a little black pepper.'' Absoluut bijzaak.

Groei tv-reclame ondanks ontbreken EK of WK Voetbal

De bestedingen voor tv-reclame stegen in het tweede kwartaal met 2 pct. Niets bijzonders zou je denken. Toch wel, vertelt Paul van Niekerk van Spot, de tv- marketing-organisatie, o.m. in vakblad Adformatie. Er liggen ''nieuwe groeitrends'' achter verscholen, als we de tv-lobbyist mogen geloven. Want hetzelfde kwartaal van vorig jaar was namelijk een piekkwartaal, met 12 pct groei dankzij het WK Voetbal in Duitsland. De groei nu is meer te danken aan de economi- sche opleving, denkt hij, met meer commercials voor per- soonlijke verzorging, personeelswerving en autobedrijven. Maar Van Niekerk ziet ook een andere interessante trend waarbij de groei van online-reclame een rol speelt. Adverteerders hebben

Supermarkt op stelten gezet voor Riva koffie-dansspotje plus parodie

Het fantastische OK Go-filmpje op YouTube kreeg duizenden volgers, logisch. Ook commerciële. In Australië werd op basis ervan in een supermarkt een commercial gemaakt door de Trolley Dancers, voor merk Riva Instant coffee (muziek, meldt iemand op YouTube, is van de Australische band Paper Scissors). Maar Australië kent ook een satirische show (van ABC) waarin ze reclame op de hak nemen in het onderdeel The Ad Road Test… Zie hoe er in een echte supermarkt op die act wordt gereageerd. Geestig. KLIK HIER voor de parodie. Wel even stukje doorspoelen naar tweede item. Via Duncan's TV.

Advertentie van de eenvoud – voor het merk Nejma zonnebloemolie

Fraai vanwege z'n eenvoud, deze advertentie voor Nejma Sunflower oil for cooking and frying. Via Adrant, waar de blogger natuurlijk meteen aan George Bush en Al Gore moest denken. Wat zegt u? De blogger (ook complimenteus over de advertentie) voegt er dit zinnetje aan toe: ''Sometimes taking the purer tack can just destroy the competition by association, a little like how a certain president must feel when doe-eyed cause-toting Al Gore walks into the room.''  Juist ja (geloof ik).