Archief: december 2008

Modefotograaf worden? Dat kan, op de Jag Jeans-site

Jag Jeans? Nooit van gehoord, dat merk. Komt geloof ik uit Australië. Maakt niet uit, ze hebben een erg aardige advergame OP HUN SITE HIER, om hun nieuwe denimlijn te promoten. Iets voor de vrije dagen. Kies je favoriete model (m/v) en je kunt aan de slag als fotograaf. Kies de betere prenten om er een album van te maken, die je als catalogus van een beroemde fotograaf -jij dus- naar je vrienden kunt mailen. Zit knap in elkaar, leuk! Via Adverblog.

Rij rustig het water in met je VW Touareg, alleen: niet te diep

VW Touareg belandt in een garage, verder geven we niets weg van deze grappige Duitse commercial, gemaakt door reclamebureau Grabarz & Partner in Hamburg (hoewel, dat eerst plaatje op YouTube verknoeit ‘t wel een beetje). Behalve dan: wat kan die vrouw goed gezichten trekken, deze actrice is helemaal perfect! (maar of je nu meteen naar de dealer rent om een Touareg te kopen, tja). Via TVadfad.

Verzekeraar Univé in 2009 nieuwe sponsor NOS Studio Sport

Even raden: wie is ook alweer de huidige sponsor? Vanaf 1 januari 2009 is SC Heerenveen-sponsor Univé ook de nieuwe sponsor van de goed bekeken uitzendingen van NOS Studio Sport. Het sponsorbedrag is niet bekendgemaakt. De verzekeraar vult de billboards rondom de reguliere uitzendingen op zaterdag, zondag en op doordeweekse dagen rondom de Sportjournaals van 18.45 uur op Nederland 1 tot en met augustus 2009. “Wij zijn blij onze naam te kunnen verbinden aan een A-merk als NOS Studio Sport”, zegt merkmanager Fons Roosenboom van Univé. Ook de NOS is verheugd: “Univé past goed bij ons, aangezien deze onderneming net als NOS Studio Sport in brede zin de sport ondersteunt. De samenwerking met Univé kan de NOS helpen haar ambities op het gebied van sportprogramma’s verder te realiseren”, aldus Jan de Jong, mediadirecteur van de NOS in een persbericht.

Nog even: de kerstman-nieuwe-stijl, met zijn Palmtelefoon met gps

Santa’s gone Centro, lang leve zijn productiviteit van die hippe man. Het kan niet meer, ik weet het, maar deze twee korte Amerikaanse commercials met de kerstman-nieuwe-stijl, Santa (Claus) zoals-ie daar dus heet, voor Palm Centra met GPS, zijn aardig genoeg om toch nog even te laten zien. Santa’ facebook pagina met downloads hier, zijn YT-pagina hier. ”Rendier parkeren” en ”Rooftop DJ” zijn gemaakt door reclamebureau Creature in Seattle, via The Inspiration Room.

Visser roeit naar supermarkt met verse vis voor feestdagen (van John West)

Dat was lachen met die berencommercials van John West van de verse vis. Niet meer. Of nu even niet, want hier in deze aardige Engelse commercial (van reclamebureau JWT in Manchester) roeit de visser helemaal naar de supermarkt -Tesco’s in dit geval, waarmee een actie gaande is- om de verse vis af te leveren. Ach, een beetje overdrijven mag toch, in de reclame (nee, niet over die boot die door de straten roeit, over die verse vis .

The Body Shop doet het weer alleen, zonder reclamebureau

The Body Shop, 30 jaar geleden door Anita Roddick opgericht en ook in Nederland actief, geloofde nooit in reclame, laat staan in het hebben van een reclame- bureau. Niet nodig, ze deden de reclame in de winkels zelf wel en vertrouwden verder op mond-tot-mond- reclame. De campagnes die ze maakten bestreden het onrecht in de wereld. In 2006 werd The Body Shop, in Engeland fraai ethical retailer genoemd, overgenomen door L’Oréal, dat juist heel sterk drijft op reclame voor al haar merken. In augustus vorig jaar werd er een bureaucompetitie georganiseerd, met behulp van een adviesbureau. Het hoog aangeschreven Londense reclamebureau Leagas Delaney was de gelukkige. Het interne reclamebureau van The Body Shop, plus twee andere bureaus werden verslagen. Maar de internationale samenwerking werkte niet. Mede, vermoed ik, omdat LD steeds samen blijven werken met het in-house reclamebureau van The Body Shop. Wellicht dat ook dat de extra kosten een rol speelden. En nu gaan de partijen weer uit elkaar en wordt de reclame weer alleen gemaakt door het interne bureau; waar nodig met externe hulp. Meldt Brand Republic. Beide partijen onthouden zich helaas van commentaar.

Wat chauffeurs liever doen dan autorijden (Renault-spotje)

Aardig bedacht, deze Argentijnse commercial voor de Renault Sandero (speciaal voor de Zuid-Amerikaanse markt, wij kennen ‘m als Dacia). Chauffeurs en andere inzittenden van auto’s dromen een eind weg onderweg, over wat zij liever zouden doen dan inhun auto’s zitten. Het antwoord zweeft boven hen, in de lucht. De Renault Sandero-eigenaar weet ook wat hij graag wil … Via  The Inspiration Room.


The Curious Case of Benjamin Button – reclameteaser & -trailer

The Curious Case of Benjamin Button, de nieuwe film met Brad Pitt en Cate Blanchett, was in de VS voor kerst al in de bioscopen, maar Nederland moet nog wachten tot na de première op 29 januari. Hier alvast de voor reclamedoeleinden gemaakte teaser en trailer voor de prachtige film, die al vijf Golden Globe-nominaties te pakken heeft. TCCoBB is gebaseerd op een kort verhaal van schrijver F. Scott Fitzgerald uit 1921. Pitt wordt als 80-jarige man plotseling jonger in plaats van ouder, wat bizarre problemen  oplevert, als hij als 50-jarige verliefd wordt op Blanchett, een vrouw van 30. Ook op Apple’s Benjamin Button site meer info, o.m. een discussie met acteurs (incl. Pitt) over het werken met regisseur David Fincher. Via The Inspiration Room.