Ruim 40% van de filmpjes op YouTube bevat al reclame

Ze moeten ook wat verdienen bij YouTube, tuurlijk, maar ik betaal ze liever maandelijks wat geld in de vorm van een abonnement. Want wat ze nu doen met reclame vind ik soms storend, al heb ik niets tegen reclame. Bijna de helft, ruim 42%, van alle YouTube-filmpjes bevat reclame en dat worden er alsmaar meer. Dat blijkt uit een onderzoek van TubeMogul, Brightcove en Dynamic Logic, waar de Volkrant citeert. Dat percentage stijgt elk maand met 0,83%. Veruit het grootste deel (93,5%) bestaat uit reclame die in het venster van een lopend filmpje wordt getoond (zoals als bijgaande foto tooYouTube adsnt). Bij zo’n 5,5% start er een reclameboodschap voorafgaand aan het filmpje dat werd gezocht. YouTube is vooral aantrekkelijk voor reclame gericht op een jonge doelgroep, stellen de onderzoekers: 80 pct van de gebruikers is tussen de 18 en 21 jaar oud. Jongeren tussen de 18 en 21 nemen een derde van het gebruik voor hun rekening. Veruit het grootste deel van de gebruikers (59,56%) komt uit de VS. Nederland is zesde met een aandeel van 1,58%.

Lees ook:Vóór Groupon en ING: Zalando.nl grootste online adverteerder
Lees ook:Beperkte groei netto reclamebestedingen online in Nederland: + 8%
Lees ook:‘Irritatiefactor Zalando-spotje geen invloed op ‘t succes’
Lees ook:Online media reclame 8,4% omhoog in Nederland in 2015
Lees ook:Komst reclamevrije betaalversie YouTube gemeld

2 reacties op “Ruim 40% van de filmpjes op YouTube bevat al reclame

  1. Ad en Marie Jansen

    Wij kijken zelden naar YouTube-filmpjes. Kost veel te veel tijd. Maar wel triest dat reclame zich hier zodanig opdringt dat zelfs jij het al ‘soms storend’ begint te vinden.
    Is er al een filter voor?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redactie, Michael

    Ad & Marie Jansen: Geen idee, maar ik zou ‘m ook niet installeren natuurlijk (want ik wil niet nu al van mijn geloof afvallen, zeker niet met jullie in de buurt op het net ;-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.