Google met video Mentos-Cola in videosponsoring


Google Video gaat ingezonden films van voorgeselecteerde videoproducen- ten sponsoren. Goed voor onze naam, zeggen de marketeers van Coca-Cola en ‘onze’ Mentos . Onder niet- professionele producenten zijn de makers van de inmiddels beroemde film van spuitende Mentos-Cola-fonteinen de eersten die advertentie-inkomsten met Google gaan delen, meldt Emerce.

Ruim 3,6 miljoen keer werd de eerste Eepybird-video met georkestreerd spuitende Cola-flessen bekeken op Revver.com. Voor superfans: zie ook nog YouTube. De makers delen de advertentie-inkomsten met Revver en verdienden daar naar verluidt enkele tienduizenden dollars mee. Nu proberen ze hun succes te herhalen met de gelijksoortige film ´The Domino Effect´. De laboranten

van Eepybird hebben Revver verruild voor Google, vermoedelijk vanwege betere financiële vooruitzichten.Anders dan bij Revver proberen ze distributie via sites van derden, zoals blogs en profielensites, niet te verbieden maar juist te stimuleren, aldus Emerce: hoe groter het bereik, hoe meer advertentie-inkomsten.

Alleen Eepybird bevat Google-advertenties. The Coca-Cola Company en Mentos maken zich geen zorgen over hun merken. Ze worden er bedankt voor hun hulp; het Domino-achtergronddreuntje is er te koop via iTunes en staat er dit verzoek: Please do not post our video’s on sites like YouTube. Vanwege … moneymoneymoney.

Lees ook:YouTube test reclame-uitingen op mobiele sites in Amerika en Japan
Lees ook:Coca-Cola life groen van start met Kiss Me-spotje
Lees ook:Geen snoep in Deens bier: Carlberg-viral parodieert Mentos/Cola
Lees ook:Advergame: artist worden met kauwgumballetjes van Mentos
Lees ook:Van Nederlandse makelij: Coca-Cola’s ‘Happiness Factory The Movie’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.