‘Eneco meest duurzaam volgens Consumentenbond en Greenpeace’ meldt advertentie

Vijf jaar geleden was er ook een feestje, bij Eneco, herinneren we ons. Greenpeace riep het bedrijf ‘weer’ uit tot ‘schoonste energieproducent’ van Nederland. Vandaag staat Eneco weer in de dagbladen -deze inhaker plukten we uit de Volkskrant- en nu is dat bedrijf niet alleen door GreenpeaEneco meest duurzamece, maar ook door de Consumentenbond, Natuur & Milieu en Hivos na onderzoek aangewezen als ‘meest duurzame energieleverancier’. Let op: van de grote ‘internationale’ jongens. Wellicht zijn er dus kleintjes die nog beter scoren. En Essent vecht ‘t onderzoek aan, zie doorlees. KLIK erop om wat te vergroten, maar dan nog is de tekst niet goed leesbaar. Vandaar dat we ‘m maar even hebben opgetikt. ”We zijn blij met de erkenning vooronze prestaties: Eneco is de meest duurzame van alle grote energieleveranciers*. Wij geloven dat duurzame energie dé manier is om te zorgen voor schone en betaalbare energie voor iedereen in Nederland. Daarom investeren we jaarlijks honderden miljoenen euro’s in veilig en betrouwbaar transport van gas en elektriciteit, in wind- en zonne-energie en duurzame warmtelevering. We doen dit samen met onze klanten, andere bedrijven en overheden. Dus Consumentenbond, Greenpeace, Hivos en Natuur & Milieu, dank je wel voor de complimenten. We delen ze graag met onze 2 miljoen klanten, 7000 medewerkers, 55 aandeelhoudende gemeenten, partners en investeerders.”

* Onderzoek duurzaamheid elektriciteitsleveranciers. Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, decembier 2014.

PS Een linkje naar dat onderzoek stond niet in de Eneco-advertentie, helaas. Dit verslag diepten wij op, bij Greenpeace. Maar ook dit, dat Essent het onderzoek afwijst. ”Het energiebedrijf is het niet eens met de manier waarop de ranglijst berekend wordt”, melden ze op hun site. En de Consumentenbond? Die koppen hun bericht over het onderzoek ”Eneco groenste energiereus, Nuon en Essent hekkensluiters in duurzaamheid.” Dat lijkt ons duidelijke taal…

 

 

Lees ook:Eneco rectificeert advertentie: niet ‘meest duurzame’, maar ‘meest duurzame grote’ energieleverancier
Lees ook:Qurrent ‘groenste stroomleverancier’ claimt advertentie (maar niet de enige)
Lees ook:Eneco in tegenaanval op jokkebrok-advertentie NEM
Lees ook:Kolen en ‘groen’ niet vermeld in spotje Eigen Huis 18e Collectieve Inkoop Energie
Lees ook:Eneco, Wereld Natuur Fonds kondigen samenwerking aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.