Kolen en ‘groen’ niet vermeld in spotje Eigen Huis 18e Collectieve Inkoop Energie

En hoe zit dan met die goedkope kolen, die ontgroenen de energie toch? De Vereniging Eigen Huis gooit er een spotje tegenaan zelfs, als reclame voor de 18e Collectieve Inkoop Energie. Wie doen ‘het’ al niet meer, zoals Annemarie van Gaal met ‘Stop de crisis‘ (lees Ned. Energie Mij.), de Consumentenbond, dagblad De Telegraaf, allemaal zijn ze collectief gegaan met energie. Apart, op dit VEH-filmpje wordt niet gereageerd op YouTube, hoewel ‘t er al een tijdje staat. Alle aanbieders zeggen, dus ook VEH: ”Veel mensen blijven te veel betalen voor hun energie. Daarom

organiseert…” En: ”Want samen krijgen we de beste energiedeal!” En tenslotte: al ruim 400 duizend huishoudens gingen u voor. Zij bespaarden gemiddeld € 245 per jaar. Iedereen kan meedoen. Inschrijven kan via hier.

PS Ben benieuwd of VEH op rekening houdt met hoe ‘groen’ de collectief ingekochte energie is. Want hun naam is niet Vereniging Eigen Groene Huis ;-) . Dit naar aanleiding van het openingsverhaal op de voorpagina van de Volkskrant vandaag dat veel energiemaatschappijen minder ‘groen’ zijn geworden omdat ze meer goedkope kolen inzetten… Of gaat de VEH gewoon voor de goedkoopste aanbieder? En die andere genoemde collectivisten? BNR vandaag: ”Er wordt meer stroom uit kolen gehaald en daar staan minder investeringen in duurzame energie tegenover. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, WNF en WISE. Nuon en Essent scoren het slechtst op het gebied van groene stroom, Eneco komt er met een 6,2 nog het best van af in de ranglijst.”

[PPS] Leuk blog, Reclamewereld? Like ons dan HIER graag.

Lees ook:Zelfs het gas wordt groen met helemaal groenpakket Essent
Lees ook:Gewone koe maakt reclame voor Groene Stroom-checker
Lees ook:Spotje Vereniging Eigen Huis voor collectieve inkoop energie
Lees ook:Uitslag besparing energieveiling vermeld in advertentie Telegraaf Collectief
Lees ook:Eneco in tegenaanval op jokkebrok-advertentie NEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.