Eneco in tegenaanval op jokkebrok-advertentie NEM

Het was even wachten, maar hier komt Eneco dan, met een tegenaanval op de geruchtmakende jokkenbrok-advertentie van Nederlandse Energie Maatschappij/ NEM van eerder deze week.  En gaat op de Rotterdamse toer en vestigt de aandacht, belangrijker, op de rol van de Consumentenbond en Greenpeace. Effectief natuurlijk voor de groenste leverancier oEneco groene stroom inhakernder de grote jongens. De Graadmeter 2012 wordt opgevoerd, een onderzoek van die twee organisaties. Daaruit blijkt dat Eneco het, niet onverwacht, goed doet met een vierde plaats, en dat de NEM het niet eens zo slecht doet (als NLE hetzelfde is als Ned. Energie Mij). Grote concurrenten Nuon en Essent verkeren in de onderste regionen. De advertentie, die maar deels, en indirect, op de ‘NEM aanval’ ingaat, plukte ik vanochtend uit de Volkskrant en is helaas slecht leesbaar. Vandaar dat ik de tekst plus ranglijst in de overlees heb gezet. Meer info ook hier, bij Greenpeace, met kritische aantekeningen, bij de Consumentenbond en bij Eneco zelf. De tekst van de Eneco-inhaker vandaag in de Volkskrant:
”Er wordt veel gezegd en geschreven over groene stroom, maar als Rotterdamse bedrijf geven wij u graag de nuchtere feiten. Net als de Consumentenbond en Greenpeace.
Zij hebben alle energiebedrijven gerangschikt naar duurzaamheid. En daarbij niet alleen gekeken naar de levering van stroom, maar vooral of en hoeveel energiebedrijven zelf investeren in het opwekken van groene stroom.
Want daarmee zorgen we voor schonere energie voor Nederland, en houden we energie betaalbaar voor iedereen.
Kijk naar onze projecten op www.eneco.nl/projecten.”

Graadmeter 2012 volgens de advertentie van Eneco van vandaag:

1. Windunie, 2 Greenchoice, 3 NHEC, 3. Eneco, 4 Dong Energy, 5 United Consumers, 6 Innova Energie, 7 Main, 8 NLE (Ned. Energie Mij!), 9, Orro Energy, 10 Oxxio, 11 Quint Energie, 12 Anode Energie, 13 Anode Energie, 14 Robin Energie 15 DGHB Energie 16 Eletrakabel/GDF Suez, 17 Nuon/Vattenfall, 18 Essent/RWE, 19 Delta, 20 Eon, 21 Energiedirect.nl en 22 Atoomstroom.

PS Do u like this blog?

Lees ook:Eneco scoort best in Greenpeace-onderzoek, haakt vrolijk in met advertentie
Lees ook:‘Eneco meest duurzaam volgens Consumentenbond en Greenpeace’ meldt advertentie
Lees ook:Qurrent ‘groenste stroomleverancier’ claimt advertentie (maar niet de enige)
Lees ook:Inhaker Dag van de Duurzaamheid: Essent neemt stapjes
Lees ook:Gewone koe maakt reclame voor Groene Stroom-checker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.