Klanten concurrentie voor l.l gezet in Simpel-spotjes denken de Opportunisten

Opportunisten SimpelNa een schorre Mark Rutte volgden die dierenspotjes -zoals met die sprekende kat en die cavSimpel vingeria- van belbedrijf Simpel. De Opportunisten is het natuurlijk niet ontgaan dat die ook allang weer vervangen zijn. Daarvoor in de plaats kwamen de vingers, die klanten van de concurrentie voor l.l zetten. En daarover gaat deze strip van reclame-cartoonist Frank Pels (KLIK erop om te vergroten, waardoor ie goed leesbaar wordt) waarin vingers en lullen door elkaar worden gehaald. De, in Pels’ eigen woorden, ‘ietwat baldadige speels-kritische striplog  Frank Pels tekeningover reclame en media staat vanaf begin dit jaarexclusief op onze site Reclamewereld. Ze zijn allemaal te vinden als je helemaal rechts boven op De Opportunisten tikt bij de zoekfunctie.

Pels’ eigen pagina De Opportunisten is inmiddels omgedoopt in Luis (van in de Pels, haha) die andersoortige columns, gedichtjes en tekeningen zal bevatten. Frank Pels startte zijn serie De Opportunisten eind 1984 in reclamevakblad Adformatie. En was meteen een succes, want een van de best gelezen pagina’s in het weekblad. Uiteindelijk werd Pels’ strip er alleen online geplaatst, maar dat stopte ook een tijdje terug.

In 2009 werd hij door de branche vereniging van de reclamebureaus, de VEA, benoemd tot ‘Legend’ vanwege zijn bijdragen aan het reclamevak (zie illustratie links, bij de benoeming hoort een beeldje met het profiel van de Legend van de hand van kunstenaar Jeroen Henneman).

[PS] Leuk blog, Reclamewereld? Like ons dan HIER graag

Lees ook:De Opportunisten van Frank Pels bezoeken ook de Nieuwsjaarsrecepties in de reclame
Lees ook:Na Lood en Goud moet er nóg een Leeuw komen zeggen De Opportunisten
Lees ook:De Opportunisten over Loden Leeuwen, Tim en Tom Coronel en AH’s Harry Piekema
Lees ook:Waarom praat die leuke Beer van Arke eigenlijk Engels vragen De Opportunisten
Lees ook:Overloper Aegon valt slecht bij de Opportunisten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.