Overloper Aegon valt slecht bij de Opportunisten

Over ‘die overlopers’ vallen De Opportunisten deze week. De strip van reclameman Frank Pels behoeft enige toelichting voor niet-ingewijden. De genoemde Otto van der Harst was directeur/oprichter van reclamebureau Selmore en is sinds vorig jaar directeur communicatie van verzekeraar Aegon. Van der Harst is ook een oud-collega van Pels, toen beiden nog bij het voormalige PPGH werkten. KLIK op de strip van reclame-cartoonist Frank Pels om te vergroten, waardoor ie goed leesbaar wordt). De strip De Opportunisten is zijn, in eigen woorden, ‘ietwat baldadige speels-kritische’ striplog over reclame en media die vanaf begin dit jaar exclusief op onze site Reclamewereld verschijnt. De gepubliceerde strips zijn allemaal te vinden als je helemaal rechts boven op De Opportunisten tikt bij de zoekfunctie.

Pels’ eigen pagina De Opportunisten bevat nu columns en gedichtjes in plaats van strips. Frank Pels startte zijn serie De Opportunisten eind 1984 in reclamevakblad Adformatie. En was meteen een succes, want een van de best gelezen pagina’s in het weekblad. Uiteindelijk werd Pels’ strip er alleen online geplaatst, maar dat stopte ook een tijdje terug.

In 2009 werd hij de creatief directeur van het toenmalige reclamebureau PPGH door de branche vereniging van de reclamebureaus, de VEA, benoemd tot ‘Legend’ vanwege zijn bijdragen aan het reclamevak (zie illustratie links, bij de benoeming hoort een beeldje (beeld bijgaand) met het profiel van de Legend van de hand van kunstenaar Jeroen Henneman).

[PS] Leuk blog, Reclamewereld? Like ons dan HIER graag

Lees ook:Niet mooi hè, vinden De Opportunisten van Frank Pels ‘Dat zeg ik, Gamma’
Lees ook:Die audiciën in Specsavers’ spotjes is een matennaaier volgens De Opportunisten
Lees ook:De Opportunisten vallen over seks-in-de-keuken spotje Cooki Notti
Lees ook:Na Lood en Goud moet er nóg een Leeuw komen zeggen De Opportunisten
Lees ook:De Opportunisten over Loden Leeuwen, Tim en Tom Coronel en AH’s Harry Piekema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.