Reclameman Oosterhout bepleit terugkeer Femke Halsema

Tuurlijk, kan niet, gebeurt niet, en bovendien is het nu veel te laat, dit pleidooi. Maar daar kan de prominente reclamestrateeg Marc Oosterhout van bureau N=5 niets aan doen: zijn column over GroenLinks verschijnt vandaag pas in de Volkskrant. Hij schrijft, in zijn beschouwing van politieke partijen als merk: ”Voor GroenLinks zit er maar één ding op: haal Femke terug. Zij kan, net zoals Hans van Mierlo ooit D66 terugbracht, GroenLinks weer de positie bezorgen die de partij verdient. En Nederland een groene toekomst geven.” Femke Halsema kan dus ook terugkeren ná de verkiezingen, wat Marc Oosterhout betreft. Over GroenLinks is de reclameman complimenteus, want die partij heeft heel wat van topmerk Nike. Maar niet genoeg. ”GroenLinks is misschien wel de partij met de beste belofte en het meest constante verhaal. En ook de duidelijkste partij: ze kiest onverbloemd voor

een duurzame toekomst, een groene toekomst. Het hele programma van GroenLinks is doordrenkt met die gedachtegoed.” Reclamestrateeg/partner Marc Oosterhout (foto) schetst de kern van het GL-probleem namelijk als volgt: de partij heeft een fantastische belofte en krijgt die maar niet bij het grote publiek. ”Hoewel elk woord van Jolande Sap authentiek en geloofwaardig is, lijkt zij niet, zoals Femke Halsema, de taal van het grote publiek te spreken. (…) Zij wist ons duidelijk te maken dat een groene toekomst voor ons allemaal belangrijk is – zoals Nike ons duidelijk maakt dat sport voor iedereen is.”

Die kracht mist Sap volgens Oosterhout in zijn analyse in de Volkskrant vandaag. ”Misschien had Tofik Dibi met zijn actie gelijk – al geloof ik niet dat iemand met zo’n slecht gevoel voor communicatie het beter zou doen dan Sap.” Haal Halsema weer in huis GL, is derhalve het gratis advies van de reclameman van N=5.

[PS]

Lees ook:Reclameman Oosterhout ‘niet verbaasd’ als Samsom volgende premier is
Lees ook:Buitenreclame en GroenLinks: met twee maten meten
Lees ook:Roorda: ‘Reclame-opvoeding? Vergeet politieke reclame niet’
Lees ook:Nieuwe media rukken op in verkiezingscampagnes
Lees ook:GroenLinks wil jeugd weerbaar maken tegen reclame en ‘de’ media

0 reacties op “Reclameman Oosterhout bepleit terugkeer Femke Halsema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.