Kritiek op Natasja Froger als reclamegezicht Ned. Energie Maatschappij

Wie is de goedkoopste?” De NEM natuurlijk. Roept ze ons geschrokken toe in het dagblad vandaag. Die Nastasja Froger toch. Is ze net het reclamegezicht geworden van de Nederlandse Energie Maatschappij, staan er op de site van vakblad Adformatie meteen enkele woedende reacties. De strekking is dat ze zich daar niet voor had moeten lenen, want de NEM is duurder dan ze zeggen (diverse kostenposten worden niet meegerekend). En de NEM is geregeld onderwerp van discussie in de diverse consumentenrubrieken op televisie (o.m. Kassa en Max’ Knelpunt), met plenty kritiek op hun handelen. Zie de tv-commercials met Natasja, gemaakt door reclamebureau BeyenMeijer, HIER. (PS Waarom kijkt ze eigen zo apart in deze advertentie vandaag? Foto onverwacht, haha? Toch niet geschrokken van die kritiek – of van die reclame-euro’s?)

Lees ook:Zendtijdverkiezingen: wie verdient de meeste zendtijd?
Lees ook:Tango valt impliciteit Shell Premium aan in advertentie
Lees ook:Jumbo pakt Albert Heijn weer keihard aan met Laagsteprijsgarantie-reclame
Lees ook:Kritiek op bikinigirl-reclame Southwest Airlines, applaus voor rappende steward
Lees ook:Opzienbarende reclame voor flesje G7-wijn Hema

13 reacties op “Kritiek op Natasja Froger als reclamegezicht Ned. Energie Maatschappij

  1. Lia Loenen

    ik word hier zo verdrietig van over de rug van mensen die het zoveel slechter hebben dan jij, ook nog eens extra reklame geld opstrijken, dieper kan je bijna niet zinken, ik ben 62 jaar dus zeker niet iemand die jaloers is op natasja, maar eigenlijk alleen maar boos dat je rijk kan worden over de ruggen van mensen die van je zijn gaan houden omdat je zogenaamd meedogen hebt terwijl je alleen je zakken vult, triest, heel triest, dat onze wereld zo diep gezonken is, jammer dat je over de ruggen van mensen nog rijker wilt worden dan je al bent, ik kan me niet voorstellen dat je goed slaapt, ik ben bij deze maatschappij en daar wil je geen reklame voor maken als je oprecht begaan bent met mensen. Jammer heel jammer.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Nomi

    Snap niet dat mensen die hart in aktie doen en alles voor goede doelen over hebben niet even goed uitzoeken of ze daadwerkelijk wel garant staan voor iets goeds !
    Gaat dan toch alles om Geld ?

    Zie hier :(

    http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php?t=47921

      /   Beantwoorden  / 
  3. piet ve

    Nadat de Frogertjes zich totaal ongeloofwaardig hadden gemaakt met een soap over de zwakkeren in deze samenleving(Ze zijn er goed voor betaald en Rene is gewoon doorgegaan met optreden,kassa) is Natasja nu gestrikt voor de ergste energiemaatschappij in Nederland. Deze maatschappij is diverse malen in consumentenprogramma’s geweest voor oplichting van bejaarden, onduidelijke bijna criminele activiteiten in de werving etc. Dag lieve mensen begint Natasja, en prevelt een verhaal. Sommige mensen vinden dit geloofwaardig en laten zich voor 3 jaar vastleggen met een duur contract(over 4 maanden gaat de energieprijs aanzienlijk omlaag). Schandalig, Frogertjes, om alleen te denken in geld, geld, geld. Mensen, we zijn toch niet gek, en lijken hier toch doorheen hoop ik

      /   Beantwoorden  / 
  4. ric bekkers

    Die natasja froger komt totaal ongeloofwaardig over.
    Eerst de voedselpaketten en dan de duurste en slechtse aanbieder van energie promoten.
    ze moet gewoon zeggen dat ze een hoop geld aan het verdienen is.
    wel knap dat ze met haar holle ogen overkomt als iemand die honger aan het leiden is.

      /   Beantwoorden  / 
  5. k.van horik

    ook ik kon het niet geloven toen ik zag dat natasja reclame maakte voor deze maatschappij.
    je gaat toch ineens anders naar iemand kijken.na de voedselbank hoe geloofwaardig ben je nog??

      /   Beantwoorden  / 
  6. Oudere jongere

    Toen ik deze mevrouw in de reclame zag, vroeg ik om een teiltje….

      /   Beantwoorden  / 
  7. jack

    Walgelijke praktijken houdt de NEM er op na. Mijn schoonvader van 83 hebben ze er ook ingeluisd. Maar ja, als madame froger maar met haar kop op tv is.

      /   Beantwoorden  / 
    1. gg

      ja idd ma jij bent dom.

        /   Beantwoorden  / 
  8. Jasper

    Natasha Froger komt nep en schijnheilig over. Volgens mij wil ze graag aandacht over de rug van anderen. En het lijkt aardig te lukken.

    Een irritante reclame ook, omdat ZIJ de hoofdrolspeelster is. ‘Ik zeg, doen’… elke keer dat ze dat zegt krijg ik de kriebels!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Redactie, Michael

    Alles mag, van de reclamewaakhond, de Reclame Code Commissie. De ontvangen klachten over de spot van de Nederlandse Energie Maatschappij zijn ongegrond verklaard, meldt het AD. Natasja Froger heeft eerder in het televisieprogramma ‘Effe geen cent te makken’ het imago van een bespaardeskundige opgebouwd. Dat was voor de klagers één van de argumenten om bij de Reclame Code Commissie te reclameren. Kwetsbare groepen zouden de reclameboodschap van Froger als een ‘eerlijk advies’ kunnen opvatten, betoogde één van de klagers.
    Volgens de Commissie staat echter niet onomstotelijk vast dat Froger ‘bij een bepaalde publieksgroep een zeker gezag of vertrouwen heeft’.
    Ook andere bezwaren vond de Commissie niet gegrond. Zo vond iemand dat de woorden ‘Ik zeg doen’ te dwingend klinken.
    Verder werd geageerd tegen de claim ‘goedkoopste’ en tegen agressieve colportage door de Nederlandse Energie Maatschappij.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Linda

    Ik ben ook overgestapt naar de NEM. Ik had nog nooit de reclames gezien dus het was niet om die reden. Ik had binnen een maand al gigantische spijt. Waarom? Ik had bij aanmelding gezegd dat ik op vakantie ging en dat ze daar dus rekening mee moesten houden omdat ik niet direct de meterstanden kon terugsturen. Geen probleem volgens de NEM, tijd genoeg. Gelijk na terugkomst de brief geopend en meterstanden doorgegeven. De volgende dag lag er een brief van de NEM met een voorlopige rekening van 291 euro. Belachelijk uiteraard voor één huishouden. Vonden ze zelf ook dus werd het verlaagd naa 138. Tot dan niks aan de hand totdat ik ineens een laatste aanmaning kreeg (herinnering vergeten we maar even?), of ik toch wel heel snel 316 euro wilde overmaken? Want hoewel ZIJ fout zaten, konden ze het niet terugdraaien en dus moest ik betalen. Raar natuurlijk, daar ik de goede rekening gewoon betaald heb. Maar nee, betalen moest ik, en na twintig frustrerende minuten aan de telefoon met een muts van de NEM wiens getrainde woorden waren “helaas kunnen wij u niet helpen” (enorm goed call centre volgens de NEM) heb ik het maar overgedragen aan mijn zus die exact weet hoe zulke gasten aan te pakken. Het zal best wel goedkomen, maar als je zulke reclames maakt en beweert dat je de goedkoopste bent etc. moet je je niet zo opstellen en al helemaal niet als je zelf fout zit. Ze kunnen mij niks maken, ik heb mijn goede rekeningen op tijd betaald, maar ik word er niet goed van hoe energiebedrijven met mensen omgaan en maar denken dat ze liggende gelden hebben. Misdadigers zijn het, ik heb er geen andere woorden voor. Misdadigers waar je volledig aan bent overgeleverd.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Linda

    Overigens beweerde de persoon aan de telefoon dat de prijzen ondanks vastleggen WEL mee zouden zakken, maar niet mee zouden stijgen. Ik zal daar met m’n stomme kop ook wel in zijn gestonken. Maar goed, daar kom ik nog wel overheen. De vraag alleen is, als dit contract is afgelopen, waar dan naartoe? Wel energiebedrijf is WEL te vertrouwen? Nuon niet, NEM niet. Welke wel?

      /   Beantwoorden  / 
  12. Mariska

    Verschrikkelijke om dit te zien!
    Een BN-er die voor velen staat voor betrouwbaarheid en good-will, maakt reclame voor een energiemaatschappij die zelfs mijn verstandelijk beperkte clienten in de val lokt met listige praatjes…….
    Ik vond het een fijne vrouw, kan haar nu niet meer serieus nemen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.