Super Bowl filmpjes in 3D van Pepsico’s SoBe en Dreamworks

Een paar Amerikaanse adverteerders werken samen om tijdens de uiterst goed bekeken Super Bowl-finale van de American Soccer-competitie twee 3 d-filmpjes te vertonen. Het gaat, meldt Adage, om Dreamworks Animation, dat met een trailer voor de film Monsters vs Aliens komt (foto in overlees), en PepsiCo, dat een commercial van 60 seconden brengt voor zijn SoBe Life Water-drankje, met de populaire SoBe-hagedissen (foto). Daartoe wordt ook nauw samengewerkt met NBC, dat de uitzending verzorgt op 1 februari a.s. en Intel, dat los van de technische begeleiding van de trailer, meer dan 135 miljoen (!) paar 3D-brilletjes distribueert, via PepsiCo’s 25.000 SoBe Life Water-verkooppunten in de VS. Er wordt uiteraard ook reclame voor gemaakt. Omdat er wellicht 90 miljoen mensen kijken naar de Super Bowl-American footballfinale -dit jaar in Tampa Bay, Florida- zijn de kosten van commercials skyhigh. Of de economische crisis betekent dat er minder spots te zien zullen zijn, of dat de tarieven zijn gereduceerd, vermeldt AdAge helaas niet. Adverteerders en bureaus reserveren doorgaans hun beste of meest spectaculaire commercials voor de Super Bowl.

De twee 3D-filmpjes worden vertoond aan het eind van de second quarter break. Kijkers wordt aangeraden hun brilletjes te bewaren om een 3D-aflevering van de serie Chuck te bekijken op NBC de dag erna.

Dreamworks’ Monsters vs Aliens komt eind maart in de bios in de VS.

Lees ook:Naomi Campbell danst met hagedissen op muziek Michael Jackson (PepsiCo-spotje)
Lees ook:Monsters verdedigen ons tegen aliens in film Pacific Rim
Lees ook:Kosten spotjes bij Amerikaanse Super Bowl XLII verder omhoog
Lees ook:Bavaria en Sunweb moedige eerste adverteerders ‘Super Dutch reclameblok’ Ster op WK voetbal
Lees ook:EK Voetbal: meer inhakers dan bij WK (128 op tv, radio 167)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.