Beau’s boek ”Pijn” over gesjeesde reclameman verschijnt in october

Precies een jaar geleden zou Beau van Erven Dorens' romandebuut ‘'Pijn‘' – over een gesjeesde reclameman- uitkomen. Bij Uitgeverij Uitgeverij 521. Het bleef erg stil sindsdien, maar volgens het AD komt ‘t er echt aan, in oktober, en blijkt de uitgeverij nu Dutch Media. Beau moet de reclame- wereld goed hebben leren kennen tijdens het maken van de geruchtmakende campagne voor telecommer Scarlet (die naam hebben we ook een tijdje niet meer gezien in de media). ''Pijn'', Beau's derde boek, draait om de enigszins overspannen copywriter Werner van der Linden, die in 1996 en '97 werd gekozen tot Reclameman van het Jaar, aldus het AD. Daarna raakte zijn carrièrebij het bureau Hot Lazy in het slop. Van der Linden gaat proberen een reclamecampagne voor een Belgisch zuivelbedrijf binnen te halen. Als hem dat lukt, kan hij de opvolger worden van de directeur van het reclamebureau, met wiens vrouw hij een vermoeiende seksuele relatie heeft.

De Belgen willen een humoristisch kaasproduct op de markt brengen, Fantakaas, schrijft het AD. De reclameman komt maar niet op een leuk campagneidee, maar dan schiet zijn neef Bink, een gevierde soapster, te hulp. Diens suggesties lijken te leiden naar een gouden vondst…

De loopbaan van Beau van Erven Dorens, die los van zijn boeken ook een tijd prikkelende columns schreef voor Nieuwe Revu, kende de afgelopen paar jaar hoogte- en dieptepunten. Met de presentatie van de tv-show Deal or No Deal keerde het succes voor Van Erven Dorens eerder dit jaar terug.

Lees ook:Beau en Albert zijn eruit: excuses voor Pijnlijke plagiaatbeschuldiging
Lees ook:Beau schrijft boek over gesjeesde reclameman
Lees ook:Peer ‘Melkunie’ Mascini voiceover Echte Gooische Meisjes
Lees ook:The Winner is… adverteert op voorpagina van wakkere krant
Lees ook:Reclame Jezus en Maria en TV-musical The Passion

2 reacties op “Beau’s boek ”Pijn” over gesjeesde reclameman verschijnt in october

  1. Floris

    Wat ben je er altijd frustrerend snel bij, Michael! ;-)

    Ga ‘m zeker lezen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.