Oranje Toeterfles in de terugroep reclame

Veel Oranje prullaria -zie overlees- is gevaarlijk melden de dagbladen. En daar gaan we weer vandaag. Terugroep- reclame voor een Oranje Toeterfles. ‘Belangrijke veiligheidswaarschuwing’ staat er boven de advertentie in De Telegraaf die, Terugroepreclame Toeterflesvreemd genoeg, nagenoeg onleesbaar is vanwege de gebruikte kleine letterjes – en dan ook nog cursief. KLIK erop om wat te vergroten, al helpt dat nauwelijks. Is te koop (geweest) bij Bart Smit, Dirk, Etos en Emté. Advertentie te groot aangeleverd voor de betaalde positie? Gelukkig is de fles goed herkenbaar in de advertentie. ”Het mondstuk van deze toeterfles kan losraken. Dit kan verstikking veroorzaken.” Het gaat niet om niks dus, wat de feestartikelen im- en exporteur Boland uit Alphen aan de Rijn te melden heeft. Maar, weer vreemd. Terugbrengen naar de winkel is er niet bij. Terugzenden moet je; een antwoordnummer wordt niet gegeven. Aankoopbedrag en verzendkosten worden dan vergoed. Met aankoopbon (wie heeft dat nog, ook raar) en  EAN-code (zie advertentie), je persoonlijke gegevens en IBAN bankrekeningnummer. Moet naar Boland, Postbus 518, 2400 AM Alphen aan den Rijn. Vragen ‘bij voorkeur’ via email: [email protected] of anders via 0172 447556 tijdens kantooruren, vandaag van 0.800 -17.00 uur.

Oja, dit nog. ”De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit trekt aan de bel. Veel Oranjeprullaria is geclassificeerd als speelgoed, maar voldoet niet aan de speelgoedeisen,” meldt Metro vandaag in een artikel. Dat blijkt uit inspecties en tests gehouden in het laboratorium van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA).

”De meeste Oranjegadgets zijn door volwassenen veilig te gebruiken, maar voldoen niet aan de speelgoedrichtlijn en vormen een gevaar voor kinderen. De NVWA roept ouders op om hun kroost uit voorzorg niet te laten spelen met de prullaria. En geeft aan dat het verstandig is om de artikelen na de wedstrijd direct op te bergen en buiten het bereik van kinderen te bewaren. ” Aldus het artikel in Metro.

[PS] Leuk blog, Reclamewereld? Like ons dan ff HIER graag.

Lees ook:‘Foute’ horeca aan schandpaal meldt VWA in advertentie
Lees ook:Dierenarts gezocht in advertentie Rijksoverheid
Lees ook:Brandgevaarlijke zonnepanelen: NVWA waarschuwt per advertentie
Lees ook:Slim op onveilige telefoonopladers in gespeeld in advertentie Belkin
Lees ook:Allergenen waarschuwing voor Milbona bitterkoekjesvla in rum-/rozijnenvla van Lidl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.