Allergenen waarschuwing voor Milbona bitterkoekjesvla in rum-/rozijnenvla van Lidl

Vandaag nog niet in de krant, als terugroep-advertentie, waarschijnlijk volgt-ie morgen, anders zouden te weinig mensen ervan weten: de ‘Belangrijke veiligheidswaarschuwing‘ van de NVWA/Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (onderdeel Ministerie van EZ) wat betreft ‘Milbona Rum/Rozijnenvla’ van producent Farm Dairy, verkocht bij Lidl Nederland. Met houdbaarsheidsdatum THT 08-03-2016. ”Helaas zijn er enkele verpakkingen Milbona Rum/Rozijnenvla afgevuld met Bitterkoekjesvla. Het gaat echter om een zeer klein aantal verpakkingen. Hierdoor lopen mensen die een allergie hebben voor noten, lupine en ei een risico op een allergische reactie. Raadpleegvoor meer informatie de poster (pdf, 88 kB) van Farm Dairy B.V.”, aldus de NVWA’s ‘allergenen waarschuwing’.

Op die poster voegt de fabrikant nog toe dat mensen zonder noten, lupine en ei allergie de vla gewoon kunnen consumeren. ”Klanten die in het bezit zijn van Milbona Rum/Rozijnenvla met THT 08-03-2016 kunnen deze retourneren bij een van de Lidl Filialen. Vanzelfsprekend wordt de aankoopprijs terugbetaald. Lidl Nederland GmbH stelt haar klantenservice ter beschikking voor vragen op telefoonnummer 020-7095039. Farm Dairy B.V. biedt excuses aan voor het ongemak en dankt u voor de medewerking.”

 

 

Lees ook:Allergiewaarschuwing Lidl voor kipsatéschnitzel van Landjonker
Lees ook:Veiligheidswaarschuwing over pinda-allergie van Tony Chocolonely/Voedsel Autoriteit
Lees ook:Gezondheidswaarschuwing Rivierkreeftensoep met Saffraan verkocht door Lidl gemeld in advertentie
Lees ook:Dodelijke wespensteek gemeld in In Memoriam-advertentie
Lees ook:Nieuwe reclamestunt Lidl met cola: omruilactie lege merkfles voor gratis eigen merk Freeway

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.