‘Maak je smartphone boefproef’-campagne gestart

Boefproef smartphone 2Een beetje laat, want gemist, maar beter dan nooit, melden maken van deze belangrijke campagne. Die gezamenlijke ‘Boefproef‘- voorlichtings-campagne van de gehele telecomsector en de overheid is vorige maand gestart, om klanten te leren hun toestel waardeloos voor dieven te maken. Zie de doorlees -en uiteraard die site- voor hoe je dat instelt.  ”Bij bijna de helft van alle straatroven gaat de dader er vandoor met een mobiele telefoon. Wekelijks worden er 300 smartphones gestolen. Naast de

persoonlijke schade voor de bezitters, is het ook een maatschappelijk probleem: de veiligheid op straat is in het geding.” Meldt de Hier Waak Ik-site.  Het voorkomen van straatroof is primair een verantwoordelijkheid voor de overheid. Maar de telecomsector wil graag een steentje bijdragen aan de oplossing van dit probleem. Samen bedachten we de campagne: ‘Maak je smartphone BoefProof’. De campagne ging vorige maand vooraf aan de Week van de Veiligheid.

Hoe stel ik dat in? (werkt op bijna elke smartphone, claimt de site)

Bij de meeste smartphones kun je de anti-diefstal functies eenvoudig activeren via het instellingenmenu in je smartphone.


Zet via instellingen de functionaliteit ‘zoek mijn telefoon’ of ‘vind mijn mobiel’ aan.


Als je smartphone gestolen is, log je via internet in op je account en kun je je toestel terugvinden, persoonlijke data wissen en je toestel blokkeren.


 

Lees ook:Je smartphone ‘boefproof’ in 15 sec. meldt reclame
Lees ook:Smartphone reclame-oorlog in VS: Motorola buit met Droid X ‘ontvangsthandicap’ van concurrent iPhone 4 uit
Lees ook:Tussen Kunst en Kitch maar dan met Samsung taxeert-spots
Lees ook:Alicia Keys heeft hoofdrol in campagne computers HP
Lees ook:Met Fietsmodus app is jeugd bereikbaar in ‘t verkeer-spotje overheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.