Nominaties voor beste dagbladadvertenties in 2006

De tien nominaties voor Dagbladgoud 2006- de publieksverkiezing van de beste dagbladadvertentie- zijn bekend. En op de Dagbladgoud-site te zien. Daarop kan de beste worden gekozen. Het  betreft uitingen voor het Astma Fonds (titel Benauwd), Campina (Het zit in onze natuur), Chellomedia (Film1 E.T.), CZ (SOA), Fortis (Droom/Kalou), De Lotto (Man op de maan), McDonald's (Skischans), Masterfoods/Pedigree (Rotje), Pon's Automobielhandel (Boeing) en Sire (Stop digitaal pesten). De tien

nominaties voor Dagbladgoud 2006 werden door een representatief publiekspanel gekozen uit alle 121 inzendingen, en verschijnen in de week van 5 tot en met 9 februari op groot formaat in vrijwel alle Nederlandse dagbladen.

Mijn eigen favoriet? Ik heb op die dagbladuiting voor VW gestemd (''In reclame mag je een beetje overdrijven – vandaar die vouwwagen'', zijn de headings). Op de advertentie wordt de Boeing getrokken door een VW, lijkt het, en zit er een vouwwagen achter aan vast, maar erg goed te zien is het allemaal niet. Maar die van Sire, over digitaal pesten, vond ik ook erg goed.

De uitslag wordt op 22 februari bekend gemaakt. De prijs wordt georganiseerd door Cebuco, de marketingorganisatie van de Nederlandse Dagbladpers en kan vergeleken worden met de Gouden Loeki-verkiezing voor de beste tv-commercials van de STER.

 

Lees ook:Aantal inzendingen voor Dagbladgoud-reclameprijs stabiel gebleven
Lees ook:Tien advertenties dingen mee naar reclameprijs Dagbladgoud 08
Lees ook:Digitaal pesten onderwerp campagne Europese Gemeenschap
Lees ook:Nike’s St Wayne advertentie wint Britse dagbladprijs
Lees ook:Geestige ‘Boeing’-uiting voor VW Touareg onderscheiden in Cannes

2 reacties op “Nominaties voor beste dagbladadvertenties in 2006

  1. v zutphen

    ik stem voor Masterfoods/Pedigree (Rotje)!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jolande Verdult

    Goed dat er ook aandacht is besteed aan het welzijn van onze huisdieren met Oud- en Nieuw! Boodschap komt duidelijk over!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.