Groen bloed doet mens goed zegt Maandag-reclame

MaandagDe prijs van de onduidelijkste advertentie deze week gaat nu al naar het bedrijf Tot Maandag. Herstel, naar Maandag. Groen bloed doet goed luidt de kop boven de uiting van een hele pagina die ik vandaag uit de Volkskrant plukte (KLIK erop om wat te vergroten, staat ook in gratis dagblad Metro). Huh? Dan denk ik aan het milieu. Maar nee, de URL-loze (!) advertentie is van een organisatie die interim professionals in de publieke sector detacheert. Binnen de overheid, het onderwijs, de gezondheidszorg en bij woningcorporaties. Mensen met groen bloed. Hadden ze eerst een groen logo en bedachten ze daarna soms dat groene bloed? ”Onze professionals weten van aanpakken en bruisen van energie. Mensen die groen bloed door hun aderen hebben stromen. Dat soort interim professionals vind je bij Maandag. Ze helpen de grote veranderingen in genoemde gebieden in goede banen te leiden. ” Startte dit bedrijf met de rare naam niet ooit als verzekeraar met die rare naam? Of laat mijn geheugen mij in de steek.

Enfin, mensen met groen bloed zijn nodig als de boel vast dreigt te lopen, hebben frisse energie, weten van aanpakken en zijn mensen, let op: ‘Die in het weekend uitkijken naar maandag.’ Aldus de detacheerder, die de tekst besluit met: ”Wij zeggen: mensen die groen bloed door hun aderen hebben stromen. Constructieve onruststokers. Die outside of the box denken, maar inside of the box handelen. Het soort mensen waar je er graag een in je team of op je afdeling hebt.” Ook nog eens de blabla-tekst van de week.

PS Gebruiken wij in het Nederlands niet altijd, misschien wel in verkeerd Engels, kan wezen, de uitdrukking Out of the box-denken? Maar dat terzijde.

Lees ook:Arbeidsmarktbureau Sargas wijzigt na negen jaar naam in … maandag
Lees ook:Yacht heeft heel wat te feliciteren in inhaakadvertentie
Lees ook:Zelfs het gas wordt groen met helemaal groenpakket Essent
Lees ook:Energieleveranciers jaloers op Greenchoice vanwege onderscheidingen meldt advertentie
Lees ook:Kolen en ‘groen’ niet vermeld in spotje Eigen Huis 18e Collectieve Inkoop Energie

2 reacties op “Groen bloed doet mens goed zegt Maandag-reclame

  1. emiel de koning

    Deze reclame doet je weer terugverlangen naar de wasmiddelenreclame uit de jaren 70 en 80. Witte reus waste tenminste witter dan product x. Waar gaat deze inside of outside the box reclame over? Vrees dat in deze box, inside of outside, teveel cocaïne heeft gezeten of erop gelegen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.