‘Beste verkiezingsaffiche’ op site ReclameArsenaal

In de aanloop naar de verkiezingen volgende week organiseert Het ReclameArsenaal de verkiezing van het beste ‘verkiezingsaffiche’ (EN van de slechtste), maar de huidige affiches blijven buiten beschouwing. Via de SITE kan men kiezen uit 50 affiches uit de periode 1918-2003. Tevens heeft historicus Wilbert Schreurs een webtentoonstelling samengesteld. De webtentoonstelling bevat ook de rubriek ‘de keuze van’ waar mensen uit het reclame- vak hun keuze van de beste (helaas niet ook de slechtste) kort toelichten. De PSP-affiche (1971) is gekozen door Otto van der Harst, directeur van reclamebureau Selmore, die van Ruud Lubbers uit 1986 heeft de voorkeur van de voorzitter van de ADCN, Peter van Zijp. De

ADCN is de organisatie van Nederlandse reclamemakers. Het is de bedoeling dat ook mensen buiten het vak, maar op de een of andere manier betrokken daarbij, hun keuze vooraf kenbaar zullen maken op de site. Daaronder mensen als Hans van Mierlo, founding father van D66 en Hedy D’Ancona, voorzitter van het ReclameArsenaal. Een dag voor de verkiezingen is bekend welke poster wint.

Wat het ReclameArsenaal eigenlijk is? Zoals ze het zelf kort formuleren:
‘Dé bewaarplaats van het erfgoed Nederlandse reclame; een onafhankelijke stichting ontstaan in 2001.’ Het indrukwekkende geheel omvat ondermeer een Virtueel Museum met ruim 19.000 reclame-uitingen vanaf circa 1850 en een uitgebreid kenniscentrum.

Lees ook:Oud-reclameman Jan Müller volgt Hedy d’Ancona op als voorzitter van het ReclameArsenaal
Lees ook:Bij verkiezingen van het ReclameArsenaal won de PSP
Lees ook:Albert Winninghoff nieuwe beschermheer ReclameArsenaal
Lees ook:Meer info ReclameArsenaal over verkiezingsaffiches
Lees ook:Joris Driepinter en Melkbrigadiertjes onder hoede ReclameArsenaal

2 reacties op “‘Beste verkiezingsaffiche’ op site ReclameArsenaal

  1. Jasper

    Haha, goed voorstel voor het CDA:
    Laat Balkenende
    z’n karwei
    afmaken.
    Maar dat had niet op die poster gepast vanwege die lange eerste regel.
    En die PSP-affiche hing vroeger op mijn studentenkamer… Toen durfde men nog eens wat, heel Europa sprak erover herinner ik me.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redactie, Michael

    @Jasper: ik weet niet of het je wens zal zijn, maar als dat zo is, word je wellicht op je wenkend bediend met Balkenende.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.