‘Radio Veroniklaas’-actie steunt Actie Pepernoot NFK

Veronica SinterklaasSteun de grote ‘Radio VeroniKlaas’-actie en help kansarme kinderen‘, roept een Veronica-advertentie van een paginagroot in de krant vandaag. Het geld, begrijpen we van de site, gaat naar de Actie Pepernoot van het Nationaal Fonds Kinderhulp/NFK dat de advertentie mede ondertekent, evenals de Vriendenloterij. Zo help je Sinterklaas om nóg meer kinderen blij te maken met cadeaus, aldus Radio Veronica. Je kunt, ook als bedrijf, deze actie -de advertentie plukten we uit De Telegraaf vandaag- op verschillende manieren steunen. Onder meer ook per sms 4333, voor €1, €2 of €3. De aandacht trekt dan wel het woord ‘deels’ in het volgende zinnetje op de site, wat niet wordt gespecificeerd: ”De opbrengsten van 4333 komen deels ten goede aan De Grote Radio Veroniklaas-actie.” We mogen toch hopen dat niet meer dan alleen de kosten worden afgetrokken. Een alternatief is natuurlijk altijd om rechtstreeks te doneren aan de Actie Pepernoot van het NFK als je deze actie te commercieel vindt. Al worden ook daar organisatiekosten afgetrokken van donaties. KLIK op bijgaande Pietloze advertentie om ‘m wat te vergroten.

Lees ook:Na Veroniklaas nu Actie Pepernoot van bijna zelfde partijen in de reclame
Lees ook:Actie Veroniklaas voor pakjesavond aangekondigd in advertentie
Lees ook:Ieder kind een pakje van Sint zegt lieve Myrna in reclame
Lees ook:Douwe Egberts begint ‘beter koffie op ‘t werk’-actie bij 538 en in krant
Lees ook:‘Mijn rug op’-advertentie voor Zwaluwen Jeugd Actie

Eén reactie op “‘Radio Veroniklaas’-actie steunt Actie Pepernoot NFK

  1. Caroline

    Actie Pepernoot richt zich op een pleegzorg en netwerkpleegzorg. Deze kinderen hebben inderdaad een zwaar bestaan maar armoede? ik denk dat men daar de plank behoorlijk mis slaat. Leg de vergoeding voor pleegzorg eens naast de criteria van bijvoorbeeld de voedselbanken. Hier moet men met een heel gezin van 70 euro rond zien te komen.
    Van de pleegzorgvergoeding moet toch wel een sinterklaaskadootje afkunnen lijkt mij? Persoonlijk ken ik gezinnen binnen de netwerkpleegzorg die gewoon twee keer per jaar op vakantie gaan. Ik begrijp het dus niet zo goed.

    Tabel: basisbedragen pleegvergoeding per kind 2014 (geïndexeerd) leeftijdscategorie
    bedrag per maand bedrag per dag
    0 t/m 8 jaar € 532,00 € 17,50
    9 t/m 11 jaar € 538,00 € 17,70
    12 t/m 15 jaar € 586,00 € 19,28
    16 t/m 17 jaar € 647,00 € 21,28
    18 jaar en ouder€ 654,00 € 21,51

    De extra toelage is maximaal € 3,48 per kind per dag in 2014.
    Vergoeding pleegzorg geen inkomen

    De pleegvergoeding is geen inkomen. De vergoeding heeft dus geen invloed op uw uitkering of persoonsgebonden budget (pgb). Ook hoeft u de vergoeding niet op te geven als u huurtoeslag aanvraagt.

    De vergoeding is belastingvrij. Het maakt niet uit hoeveel pleegkinderen u heeft. De Belastingdienst beschouwt de pleegvergoeding als kostenvergoeding.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.