Prijzenoorlog: NL Energie pakt Essent en Nuon aan vanwege verkoop aan buitenlandse bedrijven

Essent en mogelijk ook Nuon gaan stappen nemen tegen de Nederlandse Energie Maatschappij (NLEnergie) in de opgelaaide energieprijzenoorlog. Essent vindt dat de concurrent ‘ondoorzichtige, onvolledige en smakeloze reclames‘ maakt. Maar ook Nuon is not amused over bijgaand spotje over hun Zweedse overname en de prijsvergelijking, maar overweegt ”vooralsnog geen juridische stappen.” Essent was het mikpunt van kritiek van het ”puur Hollandse” (en anti-Duitse) NLEnergie na de overname door het Duitse RWE. En dient een klacht in bij de Reclame Code Commissie (RCC), maar ook een gang naar de rechter sluit het bedrijf niet uit. Aldus vaksite Adformatie. In tv-commercials stelt NLEnergie de goedkoopste te zijn en dat consumenten betalen voor de overname van Essent en Nuon. Beide suggesties zijn volgens Essent onjuist. ‘Uit recent onder zoek van de Vastelastenbond blijkt

dat NL Energie in veel gevallen juist duurder is dan veel andere aanbieders, waaronder Essent’, stelt de energieleverancier.
Verder noemt Essent de tariefvergelijking in de printcampagne van NLEnergie ‘volstrekt ondoorzichtig, onvolledig en misleidend’. De tv-commercial die nu wordt uitgezonden ‘is bovendien ronduit smakeloos’. Essent zegt dat er ‘op een onsympathieke manier’wordt ingespeeld op nationalistische sentimenten door te verwijzen naar “Hollandse” tarieven’. In een persbericht stelt Essent: ‘De suggestie daarin dat klanten van Essent hogere tarieven betalen vanwege de overname door RWE is absoluut onjuist. Door de samenwerking met RWE kan Essent juist effectiever energie inkopen en slimmer produceren. Voor onze klanten betekent dit dat zij kunnen rekenen op een sterke en stabiele energieleverancier die levert voor een uitstekende prijs.’ Aldus Adformatie. Het reclamebureau van NL Energie is BeyenMeyer.

Lees ook:NL Energie-aanval op prijzen Essent ‘misleidend’ genoemd
Lees ook:Nuon repareert ook cv-ketels van niet-klanten meldt reclame
Lees ook:NL Energie vergelijkt prijzen met Nuon, Essent en Eneco in reclame-uitingen in de dagbladen
Lees ook:‘Scherpste tarief’-campagne Energiedirect ‘misleidend’ volgens Reclame Code Commissie
Lees ook:Miljoen Nederlanders aan de zonne-energie belooft Nuon

3 reacties op “Prijzenoorlog: NL Energie pakt Essent en Nuon aan vanwege verkoop aan buitenlandse bedrijven

  1. Ernst

    Ik heb net even op verschillende onafhankele vergelijkingsites zoals gaslicht.com gekeken maar daar is NLEnergie zowel met 1-jaars tarieven en 3 jaars tarieven gewoon het goedkoopst.

    De advertentie (hij ligt hier voor mij) vind ik ook niet onduidelijk. Daar staan gewoon alle posten op. Net als op de website.

    Ik zie het niet zo snel tot een rechtzaak komen. Ik denk een hele hoop hete (zure) lucht van Essent.

      /   Beantwoorden  / 
  2. De heer P. Wize

    Vergelijk even op PrizeWize.nl en kijk wie voor jou daadwerkelijk de goedkoopste energieleverancier is!

      /   Beantwoorden  / 
  3. jantje

    Kijk ik naar vergelijkingsites zoals hiervoor genoemt met de selectie “duurzaam” dan komt GreenChoice beter naar voren.
    Voor 5 euro per maand ben je klimaat neutraal en zit je niet 3 jaar vast.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.