Blauw oog van verpleegster leidt tot verzet tegen Landmachtspot

Geschikt of ongeschikt? Er valt weer wat te klagen. Een nieuw spotje voor de Kon. Landmacht, waarbij een verpleegster met een blauw oog voorzien wordt van het predikaat 'geschikt', is bij Branchevereniging NU'91 voor verpleegkundigen en verzorgenden verkeerd aangekomen. Van Defensie wordt onmiddellijke stopzetting van de spot geeist. NU'91 is ''verbijsterd'' en verzet zich tegen de suggestie dat het stoer is voor een verpleegkundige om klappen te krijgen en toch je werk te blijven doen. Geweld tegen overheidspersoneel wordt zo niet bestreden. Een Defensie-voorlichter zegt vooralsnog dat de reclame bedoeld is om aan te geven dat verpleegkundigen bij de landmacht doorzettingsvermogen, durf en plichtsbesef hebben.

Lees ook:Ambtenaren: vakbond wil anti geweld-campagne
Lees ook:TV-spot van Meld Misdaad Anoniem moet hulpverleners beschermen
Lees ook:Amnesty in ‘t geweer tegen geweld tegen vrouwen
Lees ook:Gratis bellen 24/24 naar Centrum Seksueel Geweld in de reclame
Lees ook:Kon. Landmacht wint prijs Beste Radio Commercial 09 (van RAB)

2 reacties op “Blauw oog van verpleegster leidt tot verzet tegen Landmachtspot

  1. Sergeant Mud

    NU’91 leeft blijkbaar met oogkleppen in een civiele wereld.

    In de burgermaatschappij kennen we heel wat beroepsdeelprofielen, van de ‘gewone’ verpleegkundige tot de ambulanceverpleegkundige. Allemaal waar. Maar de doelgroep van dit spotje, de militair verpleegkundige, is daar moeilijk mee te vergelijken. Bij de doelgroep hoeft in relatie tot de inhoud van het spotje geen gedragsverandering tot stand te komen. Het is nl. voor geen enkele verpleegkundige stoer om klappen te krijgen.

    De indruk die NU’91 krijgt van de reclame zie ik niet. Ik zie een verpleegkundige die zich niet laat afschrikken door gewelddadig gedrag van een zorgvrager, in welke hoedanigheid dan ook. Hoe we het ook wenden of keren, geweld kan in de militaire professie in het uiterste geval het verschil uitmaken tussen leven en dood. De core-business van militairen raakt aan geweld: hetzij door zelf de geweldsfactor toe te passen, hetzij door gewelddadig geraakt te worden (aanval, hinderlaag, IED, zelfmoordaanslag). Daarom promoot de Koninklijke Landmacht het spotje voor haar doelgroep, niet voor die van NU’91. Daarom is zeker niet elke civiele verpleegkundige geschikt als militair verpleegkundige. Zie de reactie van NU’91.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.