Naakt boerinnetje maakt reclame voor Amsterdam Tattoo Convention

Tattoo expo 2014En die wordt al vanaf eind deze week gehouden in het RAI congresscenter (hall nr 4-5) aan de Amsterdamse Europalaan. De 10e Amsterdam Tatto Convention is van vrijdag 30 mei tot en met zondag 1 juni a.s. Met bijgaand lieve, maar bepaald stevig gebouwde Hollandse boerinnetje als reclametrekker. Bij bezoekersinfo op de site staat met rode letters ‘Alstublieft geen MC kleuren.’ Kan iemand me dat uitleggen, graag? Oja, er mag nogal veel niet. ”Wapens/messen en meegenomen alcohol zal in beslag worden genomen”, meldt de site. En: ”Het is niet toegestaan om met dieren de hal te betreden, om te roken in de hal van de conventie.”

Lees ook:IFAW legt ‘zebrapad’ op straat als reclame voor dierenbescherming
Lees ook:Met ‘Help Holland Help’ haakt ook Rode Kruis in op WK
Lees ook:Belgische campagne met ‘rokende dieren’ stopgezet
Lees ook:Rabobank blijft zichzelf maar doet het wel anders in advertentie
Lees ook:Chocolade letter-reclame over kosten valuta-transacties van NB&W

7 reacties op “Naakt boerinnetje maakt reclame voor Amsterdam Tattoo Convention

  1. Jacolin

    ‘Er mag nogal veel niet’
    Het is natuurlijk logisch dat er op een tattoo beurs geen dieren naar binnen mogen en niet gerookt mag worden, men moet zich tenslotte aan hygiënische voorschriften houden. (GGD!) Dat men niet zit te wachten op wapens binnen of op dronken lallende mensen lijkt me ook niet zo vreemd toch? Het valt dus wel mee hoor, wat er allemaal niet mag. Er mag vooral juist heel veel wel op de Tattoo Conventie, en de sfeer was weer uitstekend. Daar draagt het feit dat er geen MC (motor clubs) kleuren mogen worden gedragen alleen maar aan bij, geen gedoe binnen. De beurs wordt bezocht door alles en iedereen, ook gezinnen bijvoorbeeld, en men houdt het graag gezellig.

    Oh, en als dit ‘boerinnetje’ al ‘bepaald stevig gebouwd’ is…. Pffff, welkom in 2014 waar we inmiddels geacht worden te weten dat vrouwen er nou eenmaal niet uitzien als een Barbiepop. ‘Bepaald stevig gebouwd’ lijkt mij zwáár overdeven…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Lisa

      Rustig tot tien tellen en diep ademhalen, Jacomin. Goed zo. Want wat maak je je drúk! En het leuke is: met je reactie bevestig je in zekere zin allemaal vooroordelen over mensen met tattoos: ze roken, drinken, hebben wapens en gemeen bijtende pitbulls, zijn lid van enge motorclubs… Hahaha, heel grappig!

      O, en wat die Barbiepop betreft: er zit nogal een verschil tussen Barbie en deze stevige babe hoor. Niet dat dat erg is, maar geef toe dat deze gezellig volgetatoëerde dame best eens een biefstukje minder zou mogen. Ieder pondje gaat door het mondje, remember? En teveel eten blijft gewoon ongezond, ook in 2014. Daar is volgens mij niks ‘zwáár overdreven’ aan…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Jacolin

        Beste Lisa, ik maakte me inderdaad wat druk vanwege het nogal vreemde artikeltje hierboven.
        Waarom, dat heb ik uitgelegd. Ik heb gewoon mijn mening gegeven. Maar ik bleef gewoon ademen hoor. Maak je geen zorgen. Valt allemaal reuze mee.

        Die vooroordelen komen echt uit jouw koker. Bij elk ander evenement dat wordt bezocht door duizenden mensen zullen dezelfde regels gelden. Dat heeft niets met tattoos te maken.
        Huisdieren zijn trouwens niet altijd gemeen bijtende pitbulls. Ook katten, pluizige konijntjes en goudvissen mogen niet naar binnen op zo’n beurs hoor. En motorclubs zijn niet per definitie eng. Over vooroordelen gesproken. Heel grappig inderdaad!

        Wat betreft het boerinnetje: kijk nou eens goed naar de tekening en ga mij dan nog eens vertellen dan deze (getekende) dame een biefstukje minder zou mogen.. Dat kan je toch niet menen??? Ongezond???

          /   Beantwoorden  / 
        1. Lisa

          Nou okee, een half biefstukje dan… ;-)

            /   Beantwoorden  / 
  2. Redactie, Michael

    Die opmerking over dat ‘bepaald stevig gebouwde Hollandse boerinnetje’ neem ik niet terug hoor ;-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jacolin

      Beste Michael, dat moet je dan vooral niet doen hoor. Jij vindt dit boerinnetje blijkbaar lief MAAR (je zegt nog net niet ‘helaas’) bepaald stevig gebouwd, dat is jouw goed recht. En ik zeg dan weer dat ik dat een belachelijk waardeoordeel vind aangezien dit boerinnetje een vrij normaal vrouwenlichaam heeft. In de echte wereld dan, in de reclamewereld is dit blijkbaar nog niet doorgedrongen.
      Ieder zijn/haar mening.

      Bovendien, als je het terugneemt, blijft er weinig over van je stukje natuurlijk, aangezien het gedeelte over ‘wat allemaal niet mag’ vrij onzinnig is. Verdiep je gewoon in het onderwerp waar je iets over schrijft en de kwaliteit van je tekst gaat ‘bepaald’ omhoog.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Martijn

        Jeetje. Het lijkt wel of je je heel erg aangesproken voelt door die opmerking, Jacolin. Vertel eens… wat is er nou écht aan de hand?

        Misschien is het wel helemaal niet zo normaal dat we (te) volle/stevige lichamen inmiddels als ‘vrij normaal’ gaan noemen? Eén op de drie mensen heeft inmiddels al overgewicht… Dat is echt een heel zorgelijke ontwikkeling hoor!!

        Misschien goed om je daar ook eens in te ‘verdiepen’?

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.