Braziliaanse schone in bikini reclame voor Bavaria’s HolánDress

Wij hebben regenwoud en bij jullie regent het ook vaak.’ Geestige commercial van Bavaria, net uit. Volgens een, enthousiaste Braziliaanse bikinischone lijken Brazilië en Holland al heel erg op elkaar. Maar toch is er iets niet helemaal hetzelfde. Holland kan wel wat losser. En daarom brengt Bavaria de HolánDress. Een oranje jurkje met Braziliaanse binnenkant voor het a.s. WK Voetbal. Nu ook in een wat grotere maat (42).  De (nagesynchroniseerde) spot werd gemaakt door reclamebureau Selmore. PS Maar wij hebben gelukkig geen kinderprostitutie en zwerfkinderen, zoals in Brazilië,

misschien misschien kan de bierbrouwer op de een of andere manier ook wat centen aan deze acties bijdragen.

[PPS]       Goed blog, Reclamewereld? KLIK

Lees ook:Balkende bedankt als ‘bestuurder’ in advertentie Bavaria
Lees ook:John de Wolf en zonen in Don’t Look Away-campagne tegen kinderprostitutie in Brazilië
Lees ook:Is dit laatste gratis WK Voetbal-oranjejurkreclame Bavaria?
Lees ook:Toerisme campagne Brazilië in aanloop naar WK Voetbal
Lees ook:Anti-alcohollobby Stap wil dat Bavaria ‘angst-commercial’ van tv haalt

2 reacties op “Braziliaanse schone in bikini reclame voor Bavaria’s HolánDress

  1. Sam

    Beetje jammer dat Michael van Os in dit artikel hoofdzakelijk de commercial citeert en met het stukje eigen tekst er weer een negatieve lading over trekt. (Dit typisch Nederlandse trekje hebben de Brazilianen niet met ons gemeen.) Daarnaast is hij waarschijnlijk een beetje blind voor het kindermisbruik, en armoede in Nederland. (Dus dit misschien toch helaas gemeen met Brazilië?)
    Tip:
    Schrijf de volgende keer enthousiast over iets leuks en wijdt daarnaast een volledig artikel aan de serieuze zaken die anderen volgens jou laten liggen maar toch aan de kaak gesteld moeten worden. Dan snijdt het mes aan 2 kanten ipv dat je artikel kant noch wal raakt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redactie, Michael

    @Sam: Omdat dit een blog is over reclame-uitingen heb ik het alleen over de commercial. Omdat op tv de redactionele ruimten er omheen de laatste tijd, als ze over Brazilië gaan, vaak melding maken van genoemde misstanden in dat land, wilde ik dat -heel leuke- juichspotje op deze manier wat nuanceren. Bavaria kan daar vast wel tegen. Natuurlijk is het op dat vlak niet altijd pluis in Nederland, maar dat staat toch niet in verhouding. En die gemelde campagnes over zwerfkinderen en kinderprostitutie in Brazilië heb ik niet zelf verzonnen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.