Gezond gewicht beperkt kans op kanker meldt spotje

Dat een gezond gewicht goed is, is geen nieuws! Maar wij hebben nu ook wetenschappelijk bewezen dat het de kans op kanker verkleint.” Lastig vinden we dit, als consument. Gewend aan campagnes van KWF Kankerfonds, fietst er ineens eentje er tussendoor van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Toch een soort concurrent. Wil ook geld van ons ophalen. Met een boodschap die we allang

kennen. Namelijk dat ongeveer een derde van de meest voorkomende gevallen van kanker kan worden voorkomen als we gezond eten, voldoende bewegen en een gezond gewicht hebben. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is net gestart met de bewustwordingscampagne Samen Kanker Voorkomen, gemaakt door reclamebureau Living The Brand, om het belang van een gezonde leefstijl bij de preventie van kanker onder de annaandacht te brengen. Nog even dit: ”Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is in Nederland al 20 jaar de autoriteit op het gebied van de preventie van kanker door middel van voeding en leefstijl,” citeren we hun site. Weten we dat ook weer.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is lid van het World Cancer Research Fund (WCRF) netwerk. Weten we dit nu ook: ”Het WCRF netwerk is een wereldwijd samenwerkingsverband van charitatieve organisaties die zich richten op de preventie van kanker door middel van een gezonde voeding en leefstijl. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en de andere leden van het WCRF netwerk hebben een gedeelde visie. We streven allemaal naar een wereld met minder kanker.”

Lees ook:Amsterdam tekent met GGD ‘Stop kindermarketing ongezonde voeding’ als eerste Nederlandse gemeente
Lees ook:K3 verzocht kinderreclame voor ongezonde voeding te stoppen in Alliantie-campagne
Lees ook:Joep van de Schijf van Vijf helpt Irene met eet-update in spotje Voedingscentrum
Lees ook:Gezonde mannen en vrouwen als proefpersoon voor medicijnonderzoek gezocht meldt advertentie
Lees ook:Kinderen vitamine D aangesmeerd in advertentie Blue Band

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.