Ikea maakt effectief reclame op de Keukenhof – met meubelen

Svenska Lisse. Prinses Victoria, de toekomstige koningin van Zweden, opende deze week de 58ste bloemen- tentoonstelling in de Keukenhof en haalde de vp van De Telegraaf omdat ze het paaltje met de ‘'officiële'' openings- knop per ongeluk had omgeduwd. Groot nieuws natuurlijk. Gelukkig is ze er niet in de ballenbak van Ikea getuimeld. Had gekund. Oh, was dat er niet? Wel genoeg andere artikelen van het Zweedse woonwarenhuis. Goeie reclame natuurlijk. Tentoonstellingsarchitecten hebben producten ‘'geïntegreerd in tuinen'', meldt Zibb Retail. Onder meer een zontuin en een poptuin met Abba-muziek zijn voorzien van Ikea-artikelen. Het themavan het park te Lissen luidt: ‘Linnaeus 300 jaar King of Flowers', naar de Zweedse plantkundige Carolus Linnaeus. Het thema komt terug in blauwgele beplantingen, Zweedse kunst, een Zweedse inspiratietuin inclusief sauna en een mozaïek portret van Pipi Langkous. Nu Victoria weer weg is, mogen die Ikea-spullen van mij ook  snel weer weg.

Saillant detail is dat Ikea onlangs in het nieuws kwam door de plannen om ook bloemen en planten te gaan verkopen, merkt Zibb Retail op. Daarmee zou het warenhuis de strijd met Nederlandse tuincentra aangaan.

(PS bijgaand bed stond er niet hoor, is ook geen Ikea-bed, wel leuk bloemig)

Lees ook:IKEA experimenteert met interactive site als reclame
Lees ook:Kosten Koninklijk buffet Ikea gaan af van te kopen product
Lees ook:IKEA: Cannes-onderscheiding Adverteerder van het Jaar 2011
Lees ook:Ode aan de alledaagse producten van Ikea per spotje
Lees ook:Pro-homo spotje IKEA ‘krenkt’ American Family Assn

2 reacties op “Ikea maakt effectief reclame op de Keukenhof – met meubelen

  1. Jos van Lempd

    Ik miste ook al jaren die grote route-pijlen op de grond in de Keukenhof. Wordt dan nu eindelijk opgelost met richtingaanwijzingen hoe je binnendoor naar de narcissen kunt. De ‘bollenbak’ zal dan ook wel niet lang meer op zich laten wachten..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.