Edgar Davids part-time reclamemaker bij bureau Anomaly

Edgar Davids, jeweetwel. Van Juventus, Inter Milan, Barcelona, Tottenham, Ajax en Oranje. En Barnes. Die ja. Die klopte bij reclamebureau Anomaly aan om stage te lopen. Hij kende er iemand. En mocht er meteen beginnen, in semi-vaste dienst, vanaf begin volgende maand. En betaAnomaly Edgar Davidsald ook. Wat Edgar bij te dragen heeft in de reclamebranch? Volgens de Amerikaanse vaksite AdAge weet hij genoeg over sport & jeugd natuurlijk, maar ook over popcultuur-gerelateerde onderwerpen. Davids heeft huizen in Londen en Amsterdam, waar het Amerikaanse reclamebureau ook vestigingen heeft. Evenals in Toronto, Sjanghai en, uiteraard, New York. Hij kent er mede-oprichter Richard Mulder en heeft al geregeld contact met hem sinds Mulder marketing communicatiebaas van Nike was in onder meer Europa. Mulder: ”Hij zei: ‘ik heb altijd aan het eind van het reclameproces gestaan, nu wil ik graag vanaf het begin betrokken zijn.’
Mike Byrne, de internationale creatieve baas van Anomaly: ”Hij is een professionele atleet, heeft opinies over tal van voor ons relevante onderwerpen en is niet bang om ze te delen. We hebben verschillende sport-gerelateerde klanten waarvoor hij werk kan doen.” Over Davids’ honorarium wordt nog gesproken. ”Hij doet dit niet voor het geld,” zegt Mulder in AdAge, ”maar hij wil ook niet gebruikt worden.”
Edgar Davids is onder meer ook Ambassadeur van de VN en van zijn oude club Juventus en reist veel. Mulder: ”Ik zie hem wel meer voor ons doen als hij het werk echt leuk blijkt te vinden. Hij heeft alles wat je wilt van een jonge creatief; hij is een popcultuur-addict, heeft interessante ideeën, weet veel van China en speelt net zo makkelijk met kinderen als hij praat met high-powered zakenlui.” Mulder werkte van 2001 tot 2006 nauw samen met zijn huidige Anomaly-partner Mike Byrne, die destijds een creatieve baas was bij Wieden + Kennedy, het bureau van Nike, waarvoor Mulder werkte. Mulder, geboren Amsterdammer, verhuisde in 2000 naar de VS.
PS Erg leuk, deze samenwerking. Mooie reclame-stunt tegelijktijd van Anomaly. Maar Edgar Davids’ eigen initiatief, en dat maakt het nog veel leuker. By the way: zou Edgar niet ook nog wat kennis van de modewereld hebben opgepikt na 3 jaar lang partner van Olcay Gulsen van Supertrash te zijn geweest?

Lees ook:Nike wint online kijkersslag van rivaal en WK-sponsor Adidas
Lees ook:Dankzij adem topsporters lopen Nike Air-schoenen zo goed
Lees ook:We komen niet van ‘m af: Jan Mulder ook bij ING (en Cruijff)
Lees ook:J. Edgar-reclame trailer met in hoofdrol Leonardo DiCaprio
Lees ook:ManUnited’s Van der Sar ster in spotje Turkish Airlines

Eén reactie op “Edgar Davids part-time reclamemaker bij bureau Anomaly

  1. Observer

    Hij lijkt mij wel wat voor de Hi-campagne, waar is die eigenlijk gebleven?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.