‘Door Hans Wiegel aangeprezen Bouwhuis raakt in geldnood’ meldt Volkskrant

Bouwhuis, het vastgoedbedrijf waarbij Hans Wiegel nauw is betrokken, verkeert in financiële problemen. Dat blijkt uit interne stukken van het Apeldoornse bedrijf, dat vastgoedbeleggingen verkoopt, meldt de Volkskrant vandaag op de voorpagina. Geen onderwerp voor Reclamewereld.blog? Jawel hoor. Wiegel werd twee jaar geleden namelijk bekritiseerd omdat hij in een televisiespot van Bouwhuis zei dat mensen die 50 duizend euro uitleenden aan het bedrijf konden rekenen op een ‘gegarandeerd rendement’ van 9 procent per jaar, aldus de krant. Voor diverse klanten was dat de aanleiding om hun geld aan Bouwhuis toe te vertrouwen. En dat spotje heb ik op kunnen duiken. De VVD-coryfee is voorzitter van de Bouwhuis-stichtingen die de belangen van beleggers bewaken. Wiegel speelt een belangrijke rol in de reclame-activiteiten van Bouwhuis, aan de zijde van directeur Jonald Bouwhuis, meldt de krant. Maar volgens de advocaat van Wiegel en Bouwhuis is er niets aan de hand en wordt er een onvolledig beeld geschetst van de situatie, besluit diezelfde krant in het bericht. De positie van beleggers zou niet in het geding zijn. Zie verder overlees.

Vastgoedadvocaat Dion Bartels, die weer, maakt zich zorgen, volgens nog steeds de Volkskrant: ‘Er worden nog rendementen uitbetaald, maar op deze manier kunnen beleggers hun inleg kwijtraken.’ Bartels zei eerder al Wiegel aansprakelijk te stellen bij eventuele problemen.

Pikant: vastgoedprominent Cor van Zadelhoff heeft Wiegel hiervoor gewaarschuwd, meldt de krant vandaag. ‘Ik vind het zeer onverstandig dat jij, met je goede reputatie, je laat gebruiken voor een reclamespot van Bouwhuis,’ schreef hij twee jaar geleden aan Wiegel. ‘Je moet er, vanwege jouw imago, rekening mee houden dat je ook daadwerkelijk aan je belofte kunt worden gehouden.’

Lees ook:Ook claims inzake reclame-uitingen van Palm Invest ingediend
Lees ook:‘Beleggen enige alternatief voor goede oudedagsvoorziening’ claimt Bull up-club in reclame
Lees ook:VEB kondigt actie Imtech-beleggers aan via advertentie
Lees ook:Nieuwste Mars-reclame: repen met Feel Good, Enjoy, Good Luck erop
Lees ook:Troonrede: Pittig 65+uitzendbureau complimenteert vorstin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.