40 jaar Super Bowl-spotjes kostten 1,33 miljard euro

Super Bowl Sunday is op 4 februari in Amerika en dat is meteen de 41ste football-finale. Onderzoeksbureau TNS Media Intelligence belichtte de onvoorstelbaar hoge advertentie-uitgaven in de afgelopen veertig jaar. Toen werd ongeveer elf uur advertentieruimte gekocht, ter waarde van 1.72 miljard dollar, zo'n 1.33 miljard euro, schreef Frank Heukels op Molblog. De commercials zijn vaak van hoge kwaliteit. De SuperBowl is jaarlijks ook een reclameblok voor de makers, de bureaus. Grootste SuperBowl-adverteerder allertijden? Biergigant Anheuser Busch, gevolgd door de huidige hoofdsponsor Pepsi-Cola. Voor de liefhebbers: de spotjes van 2006 zijn te bekijken via humor.about. Volgens

Heukels wordt de footballfinale wereldwijd door zo'n 150 miljoen kijkers bekeken, dus de advertentietarieven gaan weer skyhigh bij zendgemachtige CBS. In 2006 kostte een 30 secondencommercial de adverteerder 2,5 miljoen dollar (1,93 miljoen euro), waar nog de productiekosten bij komen. SBS zendt de finale uit van 23.55 uur zondagavond, met optredens van Paul McCartney en Alicia Keys (met haar vast geen Nipplegate dit jaar). Maar de kans dat de dure commercials dan ook te zien zijn is minimaal. We zullen zeker naar ze speuren.

Voor de football-liefhebbers dit nog: de Chicago Bears spelen de Indianapolis Colts in het Dolphin Stadium in Miami, Florida, op de SuperSunday  van de Amerikaanse National Football League.

Lees ook:SuperBowl via ESPN America op tv te zien meldt advertentie
Lees ook:Alicia Keys’ reclametrailer ‘Let Me In’ en nieuwe single ‘Hallelujah’ ten behoeve van vluchtelingenhulp
Lees ook:Alicia Keyes maakt reclame voor design deal met Reebok
Lees ook:Whitney Houston maakt reclame voor Nokia in Million Dollar Bill-video
Lees ook:Lexus mikt met véél Alicia Keys op vrouwen via reclamesite in VS

Eén reactie op “40 jaar Super Bowl-spotjes kostten 1,33 miljard euro

  1. Redactie, Michael

    UPDATE: SBS heeft laten weten dat de SuperBowl niet op haar zenders wordt uitgezonden dit jaar…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.