Kate Moss in rel om anti-drugscampagne Colombia

‘Cocaïne verwoest niet alleen jou, maar ook een heel land.’ Dat is het thema van een door een Newyorks reclamebureau Lowe voor de regering van Colombia ontwikkelde, op Europa gerichte campagne. Want Europeanen, met het Britse supermodel Kate Moss voorop, financieren indirect moord en doodslag in Colombia met hun cocaïnegebruik. Die mening van de Colombiaanse vice-premier Francisco Santos, tekende persbureau Associated Press op in Bogota.

Colombia is ’s werelds grootste cocaineproducent. Zie hun Engelstalige website over ‘’gedeelde verantwoordelijkheid’’. Een vergelijkbare anti-cocaïne campagne, ‘’Just Say No’’, ook van Colombia, zou met succes in Amerika gelopen hebben. Nu zijn de cocaïnesnuivende Europeaan aan de beurt.

Moss verschijnt zelf niet in de campagne, zou een stunt zijn geweest, maar is volgens Santos een ‘perfect voorbeeld’ van de liberale houding in Europa ten aanzien van dit soort drugs. Nadat Moss op cocaïnegebruik werd betrapt, was haar carriere niet voorbij en de come-back glanzend. Zonder ooit haar excuses aangeboden te hebben, aldus de vice-premier. ‘’Het is onvoorstelbaar dat iemand die zoveel pijn in Colombia veroorzaakt meer nieuwe contracten kan tekenen dan ooit.’ Kate Moss moest maar eens polshoogte komen nemen in zijn door de drugs verscheurde land, vond hij.

Moss zelf heeft nog niet gereageerd op de kritiek uit Colombia.

Lees ook:Kate Moss speelt met Vaccines, maar uit kleren voor Rimmel
Lees ook:Kate Moss was Daphne Groeneveld voor: Dior Addict-spot
Lees ook:Kate Moss met beroemde zonen in Burberry-campagne
Lees ook:Mode- en reclame-icoon Kate Moss doet er nog wat bij – winkel en site
Lees ook:Keira Knightley naakt -bijna- in advertentie nieuwe werkgever Chanel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.