Gratis studieboeken op markt dankzij reclame

Waar reclame niet allemaal goed voor kan zijn.
Wie weet hoe duur studieboeken zijn, zal vrolijk opkijken. Uit Denemarken komt het goede nieuws, daar worden boeken gratis aangeboden om te downloaden. Een doorbraak, want betaald uit de advertenties die erin staan. Voorlopig alleen Nederlandse samenvattingen en boeken, die de verplichte literatuur aanvullen.

Het bedrijf geeft geen papieren boeken meer uit. ‘’Dit is de toekomst,’’ aldus directeur Madsen in de Volkskrant. Over een jaar hoopt hij ook verplichte literatuur digitaal op de markt te brengen. Het bedrijf biedt ook al boeken aan in het Zweeds en Duits. Nederlandse studenten kunnen de 26 studieboeken van Ventus Publishing downloaden op www.studentensupport.nl.

In Denemarken heeft Ventus al een concurrent gekregen, maar die doet het met papieren boeken met daarin advertenties. In Denemarken zijn in een jaar tijd 160.000 studieboeken gedownload. Maar in Nederlanden worden dat er meer, zo is de verwachting. Niet alleen hebben we drie keer zoveel inwoners, ook vinden Nederlanders het leuk om technisch nieuwe snufjes uit te proberen, aldus het Deense bedrijf tegen het ANP.

"Er zal altijd een markt zijn voor betaalde boeken, zeker voor gespecialiseerde onderwerpen. Maar standaardtekstboeken moeten gratis verstrekt kunnen worden, zolang je er maar advertenties in kunt zetten.’’ De zogenoemde FreE-Learning publicaties bevatten studie- & vakgerelateerde advertenties en
organisatieprofielen.

Lees ook:Dankzij reclame: gratis studieboeken downloaden bij Selexyz
Lees ook:Dankzij advertenties: Ventus biedt gratis populaire boeken via site
Lees ook:Nieuw initiatief: brieven gratis versturen dankzij reclame erop
Lees ook:Reclame kijken of betalen bij RTL.nl om Gooische Vrouwen te zien
Lees ook:‘Feest der Letteren’ in de reclame van de Bijenkorf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.