Waarom noemt Unox zich ‘fan’ van Elfstedentocht en niet ‘sponsor’?

Jort Kelder zal vandaag wel weer over z’n nek gaan, nu de vorst over een paar dagen weer terugkeert en de Elfstedenkoorts steeds hoger oplaait. Hij wil, als vegetariër, Unox nog steeds verhinderen om die tocht te sponsoren. ”Die vlees-moordmachine die onze nationale evenementen kaapt”, noemt hij Unox op zijn site. Belachelijke actie natuurlijk, maar Jort is Jort. De Telegraaf op Zondag gooit er vandaag zelfs wat prematuur een special tegenaan, over de Elfstedentocht die er nog láng niet is. Met bijgaande advertentie achterop, van Unox (kan Kelder vandaag de DTOP in het openbaar verbranden). ”Kom op, Bonke. Nog een paar centimeter!” roept onze nationale worstenmaker (met een mooie foto van de Bonkevaart, finish van de moeder der tochten). Opvallend ook: Unox signeert subtiel niet als sponsor, maar als ”fan” van de Elfstedentocht. Zijn ze voorzichtig geworden? Binnenin legt Wiebe Wieling, voorzitter van de Friesche Elf Steden uit. ”De enige die zich een beetje sponsor mag noemen is Unox. Dat wil zeggen: het bedrijf schenkt worsten en soep aan de ijsclubs langs het parcours en de verenigingen mogen de opbrengst in eigen zak steken, want van hen is de Elfstedentocht volledig afhankelijk.” Kom op Jort, jij bent toch ook 11S-fan en is dat geen goed doel voor het, sorry, sponsorgeld? En verder hoop ik dat die tocht er komt en dat het allemaal leuk wordt, en héél oranje.

Lees ook:Knakschaats: nep Unox-reclame haakt in op Elfstedentocht
Lees ook:Slimme reclame: Unox komt met site voor schaatslocaties
Lees ook:Pin-up girl met Unox-reclame op voorpagina De Telegraaf beland
Lees ook:Unox maakt stevig reclame voor groentesoep want beste getest
Lees ook:Kom, soep kan alleen maar een Unox-spotje zijn

7 reacties op “Waarom noemt Unox zich ‘fan’ van Elfstedentocht en niet ‘sponsor’?

  1. rub&

    Volgens mij staat er ‘centimeter’ in die kopregel, Michael. Niet ‘decimeter’ (zo erg heeft het nou ook weer niet gedooid).

    :-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. rub&

    P.S. Waarom heeft Unox het eigenlijk over ‘Bonke’? Dat ding heet toch ‘Bonkeváárt’?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Redactie, MvO

      ”Bonke, in feart yn de provinsje Fryslân.” Meldt de Friese wikipedia … Lekker kort ook, voor in een advertentie, Bonkevaart is zeker voor Hollanders ;-)

        /   Beantwoorden  / 
  3. rub&

    Tsja, dan hadden ze ‘m in het Friesch Dagblad moeten plaatsen. De Telegraaf op Zondag heeft volgens mij een iéts bredere doelgroep, en die zeggen inderdaad gewoon ‘Bonkevaart’.

      /   Beantwoorden  / 
  4. mevr.P.M. Post-Bonke

    ls,
    gaarne wil ik de volgende vraag stellen, kunt u mij de originele foto van de bonkevaart uit de reclame van unox op 11-01-2009 van de telegraaf met de leuke tekst eronder “kom op Bonke, nog een paar centimeters op mijn e-mailadres toesturen? Mijn vader van 87 jaar oud gunnen wij nog heel veel centimeters, ik zou dat zeer op prijs stellen , vr gt P M Post-Bonke.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Redactie, Michael

    Zelf kan ik u niet helpen omdat ik hier verder niets mee te maken heb, maar ik verwijs u naar het reclamebureau van Unox, TBWA\Neboko geheten. Mijn advies: stuur een mailtje met uw verzoek naar het volgende adres: [email protected]
    Veel succes.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.