‘Eis Staatsloterij-inleg nu terug’ roept advertentie op

De Stichting Loterijverlies gooit er weer een inhaak-advertentie met oproep tegenaan vandaag naar aanleiding van het oordeel van deLoterijverlies Hoge Raad. Dat kwam erop neer dat de Staatsloterij misleidende mededelingen heeft gedaan over de prijzen, wat verboden is. Jarenlang heeft de loterij ook niet-verkochte loten mee laten trekken, waardoor veel prijzen dan ook niet werden uitgekeerd. KLIK op inhaker vandaag in De Telegraaf om te vergroten, waardoor de tekst beter leesbaar wordt. Mensen moeten zich melden die tussen 2000 en 2008 wel eens automatisch hebben meegespeeld. ”Ook als u daar geen bankafschriften meer van heeft, maakt u de grootste kans uw inleg terug te krijgen,” claimt Stichting Loterijverlies in de advertentie (KLIK erop om te vergroten waardoor tekst goed leesbaar wordt).

NB Reclamewereld wijst erop dat de activiteiten van deze stichting volgens sommigen controversieel zijn -zie reacties onder dit bericht. Uitzoeken hoe transparant Stichting Loterijverlies is wat betreft inkomsten en uitgaven is geen taak voor dit blog dat gaat over reclame, maar voor andere mediatypen.

Lees ook:Loterijverlies maakt reclame voor strijd tegen Staatsloterij
Lees ook:Actie Shell, Lego en Ferrari samen in Kerstadvertentie
Lees ook:St. Loterijverlies wil nu Tros Radar aanpakken wegens ‘kwaadsprekerij’ meldt advertentie
Lees ook:Melk allergie: Terugroepadvertentie Fair Trade Original Vlokken Puur
Lees ook:Verlenging indiening klachten over seksueel misbruik RK Kerk per advertentie gemeld

16 reacties op “‘Eis Staatsloterij-inleg nu terug’ roept advertentie op

  1. Roderic Jaspers

    Wat een walgelijke scamoperatie. Die advocaten, die de stichting vormen zijn alleen voor zichzelf aan het cashen. Als de “gedupeerden” echt recht op teruggave van hun vergokte penningen hebben dan hebben ze echt geen stichting nodig waaraan ze 20% van de uitbetaalde compensatie moeten afdragen plus een niet onaanzienlijk eerste aanmeldingsbedrag per lot. Als de Staatsloterij iets gaat terugbetalen dan zal zij dat doen op basis van hun eigen administratie en dan zullen ze het niet kunnen maken om alleen leden van die zwendelstichting te compenseren. Ik ben benieuwd hoe het echt af gaat lopen, maar ik ben bang dat de gedupeerden hun nek zelf in de strop gestoken hebben. Tegen zoveel domheid is geen kruid gewassen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. C.S. van der Bijl

    Hoe zit het met de jaren 2008 t/m 2015 ?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Martin Klatt

    Ik heb de zaak wat verder uitgezocht en de hele boel is opgeklopte onzin van de zwendelaar Ferdy Roet, alleen maar bedoeld om snel rijk te worden over de rug van wat simpele zielen, die het toch al niet breed hebben. Ik snap even niet waarom allerlei media mee helpen om die meneer te faciliteren en extra te verrijken in zijn nog net niet criminele praktijken.
    Ook deze site heeft margarine op het hoofd. Bah.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Redactie, Michael

    @Roderic & Martin: We hebben jullie reacties via twitter voorgelegd aan Bart Mos, een onderzoeksredacteur van De Telegraaf. Hij reageert aldus: ”Van die meneer Roet zou ik nog geen tweedehands rolschaats kopen…” Waarom een onthullend artikel in die krant uitblijft over die Stichting Loterijverlies snap ik dus niet.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Martin Klatt

      Daar zeg je wat. Ik heb al flink wat bewijs op internet gevonden dat de actie van Loterijverlies al aardig wat weerstand van prominente individuen heeft gekregen o.a uit VVD hoek, maar er heeft niemand doorgepakt en nou zitten we ermee dat de reclamecampagnes ons nog steeds om de oren vliegen en de groep gedupeerden van deze zwendel gewoon doorgroeit. Ik sta eerlijk gezegd paf.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Martin Klatt

        En om nog even extra te mopperen, het artikeltje hierboven lijkt nog steeds een advies om je vooral ook te laten oplichten door die bende.

          /   Beantwoorden  / 
  5. Redactie, Michael

    @Martin: Heb tekst op basis van reacties enigszins aangepast en een ‘NB opgelet’ toegevoegd.

      /   Beantwoorden  / 
  6. observer

    benieuwd hoeveel die stichting besteedt aan die grote landelijke campagne om pp € 35 op te halen. in de krant maar zelfs ook tv zag ik die reclame. zal wat gekost hebben, betaald uit de inleg, zo gaat dat natuurlijk. van enige transparantie zoals inkomsten/kosten is geen sprake. tekenend dat ze hier van de stichting loterijverlies ook niet reageren op de aantijgingen. iets te verbergen soms?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Martin Klatt

      Nee hoor, ze mogen dit helemaal openlijk doen. De gedupeerden betalen een vrijwillige donatie en de Stichting Loterijverlies heeft het nadrukkelijk over een kans op compensatie, alsof het een loterij zelve is. Ik vind het zwendel en jij ook, nu maar wachten tot voldoende gedupeerden daadwerkelijk aangifte doen bij de politie dan kunnen de balletjes wellicht eens de andere kant op rollen. Hoe overmoediger Ferdy R. wordt hoe groter de kans daarop.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Miranda

        Niks geen vrijwillige donatie… wie zich aanmeldt zit er aan vast. Ik heb mezelf niet aangemeld bij hen, maar ik weet dat er mensen zijn die een incassobureau op zich afgestuurd hebben gekregen door Loterijverlies. Loterijverlies heeft misschien als rechtsvorm voor stichting gekozen, maar ze verdienen m.i. te veel geld om zich stichting te mogen noemen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Joke

          @Miranda,dit klopt. Een bekende zit ook in de problemen, wilde ervan af en heeft dit telefonisch laten weten. Geen probleem, zodra ze de bevestiging van deelname zou ontvangen, kon ze zich afmelden en/of het geïncasseerde bedrag storneren. De brief heeft ze nooit ontvangen, het bedrag werd wel geïncasseerd. Dit heeft ze, zoals geadviseerd door Loterijverlies, gestorneerd. Toen begon de ellende. Dit bleek zomaar niet te kunnen, van de wettelijke bedenktijd was in dit geval geen sprake, want er was al werk verricht. Ze zouden het bedrag nogmaals incasseren. Dit is niet gebeurd, wel heeft ze 2 x per post een “aanmaning” gekregen. Ze heeft per e-mail laten weten dat ze het niet eens is met de gang van zaken. Op haar laatste mail is niet gereageerd, ook niet na een herinnering van haar kant. Nu heeft ze weer post ontvangen dat het in handen van “Incassoborg” is gegeven en het bedrag is opgelopen tot € 72,23 (was € 35,00), dat ze binnen 5 werkdagen moet betalen (brief gedateerd 30 juni 2015, pas ontvangen op 4 juli 2015). Ze is van plan het niet te betalen, maar is dit wijsheid???? Immers, indien ze niet tot betaling over gaat komen er kosten bij die fors kunnen oplopen. Bovendien bestaat er volgens mij kans dat je landelijk wordt geregistreerd en je problemen kunt krijgen als je ooit een lening wilt afsluiten om bijvoorbeeld een andere woning te kopen. Graag advies. Alvast bedankt.

            /   Beantwoorden  / 
  7. Gradus de Klein

    Hierbij meld ik mij aan bij Stichting Loterij verlies wegens geleden schade door foute keuze Staatsloterij.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Martin Klatt

      Zucht, ik word er zo moe van. Moest je die url nou weer oplepelen om weer een slachtoffer te maken?
      Wat mankeert deze site? Totale onverschilligheid voor zijn eigen content.

        /   Beantwoorden  / 
  8. Redactie, Michael

    @Martin: Sorry hoor, maar we zijn geen actiegroep, geen censor en ook geen rechter of Reclame Code Commissie; Loterijverlies is (nog) nergens voor veroordeeld. We nemen aan dat die persoon alles wel heeft gelezen hier. Deze site gaat over reclame-uitingen.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Redactie, Michael

    [UPDATE] Radar, het consumentenprogramma van AvroTros, legt de zaak vanavond (NPO1 om 20.30 uur) voor aan twee deskundigen en vraagt naar de haalbaarheid van de zaak en te kijken naar de algemene voorwaarden van Stichting Loterijverlies. Hoe denkt de stichting schadevergoeding te kunnen eisen? Het in het Reclamewereld-bericht gemelde kortgeding om de uitzending tegen te houden had St. Loterijverlies eerder op de dag verloren. Tros heeft http://www.radartv.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/23-02-2015/stichting-loterijverlies/?utm_medium=email&utm_campaign=nieuwsbrief

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.