FNV plaatst schaterende MP Rutte in armoede-advertentie

Sorry hoor, maar dit vind ik nou misselijke manipulatie van de FNV. Deze foto van een schaterlachende premier Mark Rutte in deze ‘Laat kwetsbaar Nederland niet vallen‘-advertentie zetten, met dat zogenaamde citaat van hem ernaast. Doe ‘ns gewoon, reclamemakers van de FNV, dan komt de boodschap ook over. En waarschijnlijk beter, in ieder geval eerlijker. Meer woorden maak ik er niet aan vuil. Zie verder vorige bericht op Reclamewereld over deze campagne. De ‘Rutte’ -advertentie plukte ik uit de Volkskrant vanochtend (zie ook filmpje en de update bij de reacties).

Lees ook:Alberti, Kuhr en Reys steunen Pussy Riot per advertentie
Lees ook:Fraaie ‘Parade nu in Amsterdam’-advertentie in dagblad
Lees ook:Eva Jinek per advertentie gevraagd als Kruidvat-werknemer
Lees ook:Viagra-commercial die eens niet suckt, helemaal uit Mexico
Lees ook:FNV maakt reclame voor ‘gewoon goed werk’ in kranten

13 reacties op “FNV plaatst schaterende MP Rutte in armoede-advertentie

  1. Lex

    waarom nou misselijk makend, het is toch de waarheid…….

      /   Beantwoorden  / 
  2. Lex

    sorry hoor, maar ik heb daar geen problemen mee.
    Heb ook het reclamefilmpje van de FNV op tv hierover gezien en natuurlijk wordt het ietwat overtrokken maar vind ik het wel kunnen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Josha

    Amerikaanse toestanden in de politieke reclame, helaas.

      /   Beantwoorden  / 
  4. nelle

    Vreselijke reclame, bijzonder ergelijk knip- en plakwerk. Moest eigenlijk verboden worden door de reclamecodecommissie!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Frank

    FNV toont maar weer eens een club van volgevreten blanke vijftigers te zijn die alleen hun eigenbelang najagen. De met afstand meest conservatieve club van heel Nederland. Misselijkmakend. Ik hoop dat Mark flink doorhaalt.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Esther

    Werkt niet FNV! Dit is geen goed appel op de solidariteit van de burger. Buiten de context gebruiken van een lachende premier die heus geen leedvermaak heeft in deze serieuze kwestie heeft totaal geen pas. Gebruik eigen kracht en inventiviteit om ons betrokken te houden bij onze medemens!

      /   Beantwoorden  / 
  7. jos

    Wat een zielig reclame spotje.
    Wat een humor. Kan ook alleen maar in Nederland.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Josha

    Wat een gemanipuleer van een vakbeweging in doodsnood. Hoop dat er gauw een klacht wordt ingediend bij de Reclame Code Commissie, want dit moet stoppen, echt zó laag.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Hetty

    Ik vind deze reclame GEWELDIG! Precies zoals het is…… Deze regering laat de mensen aan de onderkant van de maatschappij stikken.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Redactie, Michael

    UPDATE: Een tv-spot van de FNV met beelden van een schaterlachende premier Mark Rutte heeft tot zo’n zestig klachten geleid bij de Reclame Code Commissie. “Best veel”, aldus een woordvoerster van de commissie tegen het ANP. Het spotje is een protest tegen de bezuinigingen op de sociale zekerheid. Verschillende mensen vertellen hoe zij de dupe zijn van de Wet Werken naar Vermogen. Daar tussendoor zijn fragmenten te zien van een lachende Rutte. De klachten worden donderdag 29 maart op een zitting behandeld. Enige tijd daarna volgt de uitspraak.

      /   Beantwoorden  / 
  11. scott

    De schofterigheid van moraal links kent geen grenzen. Het lijkt wel of ze een patent hebben op het demoniseren van mensen.
    Maar ja, links heeft altijd gelijk hè? Jeetje, wat een armoe als je op zo’n manier je punt wilt maken…

      /   Beantwoorden  / 
  12. Marike

    Geweldige reclame! Laat precies zien hoe het er momenteel aan toe gaat in de tweede kamer. Deze regering laat mensen inderdaad vallen. Een premier die armoede in Nederland ontkent en mensen met een beperking alles ontneemt, steelt van de armen om het aan de rijken te geven en die Nederland terwijl dat nergens voor nodig is in diepe crisis houdt is geen knip voor zijn neus waard. Er is genoeg in Nederland om samen te delen en om het met zijn allen goed te hebben. Maar deze regering onder leiding van ik lach me overal kapot om Mark Rutte heeft andere prioriteiten. Zij vinden miljarden steken in 130 km wegen belangrijker dan het garanderen van goede zorg. Zij belonen liever een enkele leraar dan de kinderen die onze toekomst zijn beter onderwijs te gunnen. Dit rariteitenkabinet is compleet doorgedraaid en van de pot gerukt. Zij maken in korte tijd alles kapot wat in tientallen jaren hiervoor is opgebouwd. We zullen nog jaren nodig hebben om te herstellen en dat enkel vanwege enkele graaiers voor wie hardstikke veel nooit genoeg is…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.