Heerschop, Waas in NOC*NSF’s sportclubscampagne

Hoera, weer een campagne! NOC*NSF en de sportbonden willen er in 2008 een half miljoen nieuwe leden bij hebben. Met de campagne 'Je bent goed bezig, bij een sport-vereniging' laat de organisatie ‘'de unieke waarde van de sportclub'' zien. Ahum. De cabaretiers Peter Heerschop en Viggo Waas spelen er een hoofdrol in. De campagne bestaat onder meer uit een tv-commercial, verschillende advertenties, posters ‘'en hét internetplatform www.jebentgoedbezig.nl dat de

 

Nederlandse sportverenigingen ''op een verfrissende manier op de kaart zet.'' Ahum (2)

Verder worden de verenigingen en hun leden zeer actief betrokken bij de campagne, die draait om het 'Geheim van de sportvereniging'. Oftewel: wat maakt sporten bij een vereniging nou zo leuk? Wat is het geheim? Eigenlijk heel simpel: je probeert met je team te winnen, de tegenstander te dollen en daarna drink je nog wat aan de bar van je sportclub. That simple, doelgroepers! (20-40 jaar)

Heerschop en Waas: "In dorpen of kleine steden kom je ze gelukkig nog best vaak tegen, sportclubs die een complete samenleving binden, maar wij zouden zo graag zien dat dat ook in de grote stad weer terugkomt. Een sportvereniging kan in een wijk of stadsdeel een hele belangrijke sociale functie vervullen.'' En gelijk hebben ze. Ze houden kennelijk niet van voetbal, ik zag geen voetbalposter in ieder geval. Vreemd.

En, vergeet niet, NOC*NSF integratie via de sport kan en moet ook. Besteedt aan de noodzaak daarvan ook maar aandacht. Dus richt je communicatie nadrukkelijk ook op het allochtone bevolkingsdeel. 

Lees ook:Regenboogvlag homo’s mag weer in Amsterdam want géén reclame
Lees ook:Cruijff & Pino-voorstelling Viggo Waas in de buitenreclame
Lees ook:Stadsdeel Amsterdam-Centrum gaat steigerreclame aanpakken
Lees ook:Coca-Cola eert ontdekker dr John Pemberton (1831-1888) met spotje
Lees ook:Reclame voor de sportclub-competitie van Nuon

2 reacties op “Heerschop, Waas in NOC*NSF’s sportclubscampagne

  1. Ellen

    Sjezus.. bizar verhaal inderdaad.
    Van de website:
    Zij vertellen in drie kernwoorden wat voor hen het geheim is van een sport. Winnen – Verliezen – Kantine. Wat? Winnen, verliezen, kantine? Geen dingen als groepsgevoel, gezondheid, gezelligheid en inderdaad: integratie!??
    En juist integratie en sport-besef begint m.i. bij de jeugd. Als besef voor de toekomst, maar ook als dé manier om die ouders naar de sportvereniging te krijgen!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tom

    Er is ook een spel aan verbonden: de bedoeling is dat je zelf in drie kernwoorden je eigen club omschrijft. Misschien dat ze zelf Winnen – Verliezen – Kantine genomen hebben om de lat niet te hoog te leggen… :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.