Sexy schoolgirl-rel: Ryanair negeert Britse verbod reclamewaakhond

In Engeland is een grote rel ontstaan rond een uiting van de Ierse prijsvechter Ryanair in een paar populaire landelijke dagbladen, waarin een ''heet'' schoolmeisje met blote buik goedkope tarieven voor schoolgangers aanprijst. Mag niet van de ASA, de Britse reclamewaak- hond, want misbruikt tienermeisje om ''seksueel provocerend gedrag'' te vertonen. Maar Ryanair, dat graag de grenzen van het betamelijke opzoekt – zelfs de Franse president Sarkozy is boos op ze na deze advertentie - noemt de uitspraak absurd en negeert alles. De ASA wordt door een Ryanair- woordvoerder een ''Monty Python-achtige club'' genoemd en ASA (Advertising Standards Authority) staat voor Absurd Silly Asses. Het meisje is niet eens bloot op de advertentie, de populaire Britse pers staat bol van wel naakte en half- naakte jonge meisjes, betogen de Ieren. De woordvoerder: ''Dit is niet het onafhankelijk beoordelen van reclame-uitingen, dit is censuur.'' 

Lees ook:Ban op ‘seksistische’ reclame voor Ryanair’s bikini-kalender
Lees ook:John Cleese’s Ministry of Silly Walks-app met spotje
Lees ook:Mick Jagger gemeen over oude mannen in spotje voor Monthy Python
Lees ook:Ryanair jokt weer eens in z’n reclame, over de route Brussel-Londen
Lees ook:ANVR wil dat reclamewaakhond Ryanair aanpakt wegens misleiding

2 reacties op “Sexy schoolgirl-rel: Ryanair negeert Britse verbod reclamewaakhond

  1. Dude

    En wat vindt de heer van Os er zelf eigenlijk van ????

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redactie, Michael

    Ha, terechte vraag natuurlijk. Ik vind het belachelijk van de ASA. Als je dit afkeurt anno 2008 dan maak je jezelf ongeloofwaardig.
    Ben wel heel benieuwd wat er nu gebeurt, want die advertentie was natuurlijk ”oud” – werd geplaatst aan het begin van het nieuwe schooljaar in september. Zinloos daarom om met opzet te herplaatsen, als nieuwe provocatie, maar je weet maar nooit met Ryanair.
    We blijven het volgen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.