Ontwerper wil geld vanwege ‘katjesstoel’ Dierenpartij


Ontwerper en architect Pi de Bruijn wil een vergoeding van de Partij voor
de Dieren
(PvdD) omdat deze organisatie op verkiezingsposters een afbeelding van de door hem ontworpen blauwe stoel in de Tweede Kamer toont. Dat meldt de partij, bericht het ANP.
Op de posters staat een afbeelding van een Kamerstoel die flink is toegetakeld door een katje dat zijn nagels in de bekleding heeft gezet. Volgens de partij vraagt De Bruijn een vergoeding van 1000 euro als gebruiksvergoeding voor elke keer dat zijn stoel in beeld wordt gebracht.
De partij weigert hier op in te gaan. ,,De PvdD acht het buitengewoon onredelijk

wanneer bij afbeelding van overheidsmeubilair dat de inzet vormt van een verkiezingscampagne, vergoeding zou zijn verschuldigd”, zo laat de organisatie weten. ,,Hooguit zou de overheid als opdrachtgever van de ontwerper aangesproken kunnen worden op een dergelijke vergoeding. De zetels in de Tweede Kamer komen bij voortduring in tal van media in beeld voor welk gebruik ook geen gebruiksrechten worden afgedragen.” De partij heeft de voorzitter van de Tweede Kamer, Frans Weisglas, gevraagd te bemiddelen.

Goeie publiciteit voor de PvdD, maar wel een hele kinderachtige actie van die designer. Het lijkt wel een publicititeitsstunt van … De Bruin. Benieuwd hoe lang die poster nog bij dit bericht staat.

Lees ook:Graanveldreclame en meer Partij voor de Dieren bij Schiphol
Lees ook:Van Dierenpartij moeten ‘stigmatiserende terrorismespotjes’ van tv
Lees ook:Erotische reclame op tv: kamer wil ‘telemisleiding’ aanpakken
Lees ook:ChristenUnie ‘gaat voor de verandering in Nederland’ (spot)
Lees ook:Martin Gaus in anti-megastallen advertentie Milieudefensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.