De Nieuwe Standaard Kip in de reclame bij Jumbo

Jumbo vp kipJumbo kip grootHallo daar. Een bescheiden, maar opvallende aankondiging per advertentie op de voorpagina (links) en een hele gele pagina binnenin: Jumbo komt met de Nieuwe Standaard Kip. En daarop als kop een mooi zinnetje, met een knipoog naar de maan: ”Kleine stap voor de mens, grote stap voor de kip.” Maar dat betekent niet dat ‘morgen’ alle plofkippen uit de schappen zijn verdwenen, zegt de supermarktketen eerlijk in de tekst. KLIK erop om wat te vergroten, maar omdat ik niet zeker weet of ‘t goed leesbaar is, de zaterdag uit De Telegraaf geplukte advertentie, heb ik ‘m daarom maar weer letterlijk opgetikt. ”Bij Jumbo halen we het liefst morgen nog alleplofkippen uit onze schappen. Maar helaas, dat kan nog niet. Daar hebben wij, samen met onze leveranciers, meer tijd voor nodig. Wat we wel kunnen, is alvast een eerste stap in de goede richting zetten. Zo vindt u vanaf nu bij alle Jumbo’s Nieuwe Standaard Kip. Deze kip leeft, de naam zegt het al, volgens een nieuwe standaard en  heeft daardoor een beter leven dan gewone kippen.

Dat begint met haar leefruimte. Nieuwe Standaard Kip heeft zo’n 35% meer ruimte dan gewone kippen. Ook behoort onze nieuwe kip tot een langzaam groeiend ras en groeit zij in een natuurlijk tempo. Net als de scharrelkip groeit Nieuwe Standaard Kip zo’n 45 gram per dag. Ter vergelijking: een plofkip groeit per dag tot wel 65 gram. Het graan dat Nieuwe Standaard Kip eet, wordt met de hand gestrooid en de kippenleven op stro.

Doordat er in de stal natuurlijk daglicht aanwezig is, kent onze Nieuwe Standaard Kip ook een natuurlijk dag- en nachtritme. Allemaal dingen die de plofkip niet kent en de kip direct ten goede komen. Vanaf deze week dus bij uw Jumbo: Nieuwe Standaard Kip. Een nieuwe standaard voor onze kip verandert ook iets in de prijs. Daardoor kost kipfilet voor Nieuwe Standaard Kip €1 meer per kilo. Dat is een kleine stap voor u en voor ons, maar een grote stap voor de kip. Kijk voor meer informatie over Nieuwe Standaard Kip op www.jumbosupermarkten.nl.”

Lees ook:Wakker Dier steunt Jumbo-kip ten koste van Albert Heijn in advertentie
Lees ook:Zalmsnippers en gerookte zalmplakken onveilig zegt Jumbo (maar niet in advertenties)
Lees ook:Net als André van Duin gaat Jumbo-gezin zingend de zomer door in nieuw spotje
Lees ook:Nieuw: Roy Donders kinderjuichpakjes bij Jumbo in de reclame
Lees ook:Prijzenaanval Jumbo op A-merken van Albert Heijn in de reclame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.