Kia biedt 7 jaar (!) garantie op alle tien modellen onthult reclame-uiting

Kia 7 jaar garantieAutomobielfabriek Kia wenst ons als het ware niet alleen gelukkig nieuwjaar met een aanbod, hun potentiële klanten krijgen er zomaar zes jaar gelukkige jaren bij. Zo kunt deze advertentie van een hele pagina ook lezen: 7 jaar garantie op ál hun tien modellen. Van de Picanto, via o.m. de Soul en Carens tot en met de Sorento. ”Doe ons dat maar eens na.” De slogan van Kia Motors luidt  The power to surprise, eentje die ze hierbij volledig waarmaken met dit permanente aanbod, dat op hun siteuniek in Europa” wordt genoemd. Kleine lettertje zijn er ook, onderaan de advertentie. Maar die gaan over het brandstofgebruik van de Kia-stal. Dat varieert van 4,41 l/100 km (1 l op 22,27 km) tot 10,0 l/100 km (1 l op 10 km). En dan de onvermijdelijke CO2-uitstoot gegevens: van 114 g/k, tot 237 g/km. Meer over die garantie -en weer andere ‘kleine lettertjes’- in de overlees.

Geciteerd een deel van het persbericht van Kia, dat hier te vinden is:

”De nieuwe garantietermijn van zeven jaar zal van toepassing zijn op alle auto’s die na 1 januari 2010 in Europa worden verkocht en geregistreerd. De uitgebreide, nieuwe Kia-garantie van zeven jaar is een uitgebreide fabrieksgarantie en dekt de volledige auto tot maximaal zeven jaar, zonder kilometerbeperking gedurende de eerste drie jaar, of in totaal 150.000 kilometer.

”Een groot voordeel van de nieuwe garantie van zeven jaar is voor de klant, naast het vertrouwenwekkend gevoel, dat de garantie overdraagbaar is aan volgende eigenaren van de auto. Bepaalde criteria zullen van toepassing zijn en de normale slijtagedelen, zoals banden, remblokken en koppelingsplaten zijn uitgesloten van garantiedekking.”

Lees ook:Kia-reclame met 7 jaar garantie in de ban in Engeland
Lees ook:Oranje Garantie Auto’s in de reclame gedaan door Bovag
Lees ook:AutoTrack’s Jack Russell herkent auto’s met ‘n luchtje
Lees ook:Carshoppen maakt reclame voor occasion invoer uit Duitsland en België
Lees ook:Garantieclaim elektrische fiets Stella Fietsen ‘misleidend’ zegt Reclame Code Commissie

7 reacties op “Kia biedt 7 jaar (!) garantie op alle tien modellen onthult reclame-uiting

  1. Ron

    De garantie van Kia klinkt leuk, ze maken het echter niet waar.
    Kromme remschijven op nieuwe auto, zelf betalen. Ze proberen overal onderuit te komen

      /   Beantwoorden  / 
    1. Susan

      Beste Ron, kromme remschijven behoren ook tot de garantie echter wanneer je geen onderhoudsbeurt laat uitvoeren bij de kia dealer komt ook de garantie te vervallen-dit is logisch en al rij je 10 tot 15000 in het jaar hoef je maar 1 keer een beurt te plannen.Dat is ook het onderhoud van jouw auto.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ron

        Mijn auto was nog niet eens aan de eerste beurt toe !!!!
        Ik had al melding van een probleem gemeld na 2000 km.
        Het probleem werd dusdanig ernstig dat ik het probleem zelf liet repareren, dit dus VOOR de eerste beurt welk vervolgens op tijd en volgens de regels werd uitgevoerd. Jouw reactie is hierin dus niet van toepassing. (Klinkt als een reactie van KIA zelf)

          /   Beantwoorden  / 
  2. W de Klerk

    Bij mijn kia ceed van 2.5 jaar oud is mijn stabilisatorstang defect, zit dit in mijn garantie de garage dealer zegt dat dit slijtage is. De garantie stelt dus niet veel voor.

    met vr. groet W de Klerk

      /   Beantwoorden  / 
  3. jaimie

    mijn kia ceed diesel 116 pk wordt 5 in februari met nu 96000 km op de teller. verliest olie. telkens ligt er een klein plasje olie na een nachtje en bij het starten blauwe rook. dealer minimaliseert probleem maar ben er toch niet gerust op. zou niet mogen met een recente wagen vind ik. zou in garantie zijn maar heeft geen vervangwagen binnen?!. krijg het gevoel dat ie aan het rekken is tot ie 5 jaar is om dan te zeggen dat dit niet meer in garantie valt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Duthoy Jaimie

      … vervolg. wel probleem is keurig verholpen onder garantie. bleek om een leiding te gaan die naar het kleppendeksel liep en niet meer mooi afsloot waardoor er olie lekte. en dit na op een maand voordat de wagen 5 jaar werd.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Luuk

    Zelf ben ik erg tevreden met de lange garantie van Kia. zelf een keer een versleten remschijf gehad na 4 jaar en die zat nog mooi in de garantie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.