Discriminatie bij sollicitaties melden bij College Rechten van de Mens spoort campagne aan

Heb jij tijdens jouw studieperiode moeite met het vinden van een stage door jouw naam, religie of afkomst? In Nederland is het verboden te discrimineren, ook jongeren met een niet Nederlands klinkende achternaam hebben recht op gelijke behandeling, meldt het College voor de Rechten van de Mens in een vandaag

gestarte campagne. ”Bevind jij jezelf in deze situatie? Bij het College voor de Rechten van de Mens kun je een melding maken van discriminatie!” Het College wil dus ongelijke behandeling in diverse specifieke situaties zichtbaar maken, meldt het persbericht. Ook doet het College op deze wijze een oproep om een maatschappelijke discussie te starten naast het melden van discriminatie.

De site nog: ”Er komen jaarlijks veel meldingen van ongelijke behandeling van jongeren met een niet typisch Nederlands klinkende achternaam binnen bij Het College van de Rechten van de Mens. Een op de twee studenten met één of beide ouders die in het buitenland zijn geboren moet meer dan 6 brieven versturen om voor een stage te worden aangenomen. Dit structurele probleem leidt voor velen tot onnodige studievertraging.”

Het creatieve concept van de campagne komt niet van een reclamebureau, maar, merkelijk, van een mediabureau, Mediaxplain.

Lees ook:Inhaakadvertentie op Dag van de Rechten van de Mens
Lees ook:‘Braboneger’ reclamespot FNV Horeca ‘is discriminatie’
Lees ook:Campagne overheid tegen discriminatie bij sollicititaties (met adviezen)
Lees ook:‘Onschuldig veroordeeld’ ondersteunt uit te zetten kinderen
Lees ook:Gevraagd voor werk in de bak: pedagogisch professionals (spotje)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.