Spelen met banken in spaarspotje van Leaseplan Bank

Middenin het voetbalgeweld ging LeasePlan Bank van start met een nieuwe commercial: ‘Voor iedereen duidelijk’. Waarin een goed acterende ‘bankdirecteur’ benadrukt dat spaarders helemaal geen financiële experts hoeven te zijn om veilig en makkelijk te kunnen sparen. Met bankenhumor aan het eind. De commercial is onderdeel van een campagne gemaakt door reclamebureau Selmore. In de overlees meer over deze eigenaardige Nederlandse spaarbank.

Ook uit het persbericht van LeasePlan Bank: ”De in wagenpark gespecialiseerde financiële instelling heeft sinds 1993 een bankvergunning en startte de internetspaarbank om haar financieringsbasis verder te verbreden. De aangetrokken middelen dienen ter financiering van de autoleasecontracten, met looptijden van drie tot vijf jaar. LeasePlan Bank valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel en is lid van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).”

Lees ook:Wat Leaseplan Bank met je spaargeld doet legt spotje uit
Lees ook:Nieuwe Leaseplan Bank profileert zich als transparant
Lees ook:Bezuinigen op leaseauto´s als tv-programma van … Leaseplan
Lees ook:Nederlanders geen ‘rentejagers’ meldt advertorial LeasePlan Bank
Lees ook:LeasePlan met bijval als eerste in serie Abacadabra-reclame

2 reacties op “Spelen met banken in spaarspotje van Leaseplan Bank

  1. Sander

    Ik heb die Leaseplan bank reclame nooit begrepen; de 1e helft van de reclame legt uit “wij zijn een spaarbank”, de tweede helft laat zien: het is allemaal maar nep, een facade, eigenlijk ben ik meubelverkoper. Dus wat doe ik? ik ga eerst eens zoeken met de naam Leaseplan bank en ‘betrouwbaar’ en dan zie ik toch negatieve berichten. Conclusie: dit is echt een van de slechtste reclames in jaren!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Julius

    Ik vrees dat ik het eens ben met Sander. Ook omdat die boardroom-achtige sfeer in het begin natuurlijk bedoeld is als grap (‘zo zien die oude, donkerbruine grote banken er van binnen uit’), maar dat is wel het beeld dat blijft hangen terwijl je aan Leasebank denkt. Maar dan inclusief de gedachte dat het uiteindelijk allemaal nep is. En waarom staat er blijkbaar een camera in die meubelzaak waar die man zomaar in begint te praten? Vragen….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.